Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA] Catalunya declara oficialment l’epidèmia de grip amb CAPS i hospitals saturats

Comparteix
165Shares

La grip a Catalunya ja és oficialment una epidèmia des d’aquest matí. Tot i que la paraula sembli molt alarmista, es tracta d’una xifra estadística, que vol dir que s’han superat els 109 malalts de grip per cada 100.000 habitants, que era el límit establert per a aquesta temporada. Aquesta setmana s’han registrat 248 casos per cada 100.000 habitants. L’any passat es va entrar en epidèmia a principis de febrer, amb 190 casos.

Segons l’Agència de Salut Pública de Catalunya, els indicadors d’aquesta última setmana mostren una epidèmia d'”intensitat moderada”, que es dona en la major part de les comarques catalanes. Els més afectats són els nens, els adolescents i els pacients amb malalties respiratòries cròniques.

S’espera que d’aquí a unes quantes setmanes augmenti la xifra d’afectats i s’arribi a un nivell moderat i alt, especialment a les comarques de Tarragona.

Salut alerta que aquesta temporada el virus ha mutat i la vacuna que s’està administrant a la població només protegeix en un 25%. L’epidemiòleg Antoni Trilla ho ha explicat així a Catalunya Ràdio:

“Tot fa pensar que segurament anirem cap a una grip que no serà fàcil de gestionar. Aquest any, per acabar-ho de complicar una mica, les soques del tipus B que hi ha a la vacuna, que normalment només se’n posa una i és una de les dues línies fonamentals d’aquest virus, doncs sembla que aquest any en comptes d’una via, circularan totes dues, per tant, una de les dues soques ni tan sols està contemplada en la vacuna”.

Segons Trilla, a més, “probablement veurem més casos de grip aquesta temporada”.

Durant l’última setmana del 2017, es van registrar 27 ingressos de casos greus per virus de la grip.

Les urgències, saturades

Tot i les mesures que s’havien pres aquest any, com l’augment de llits, els centres d’atenció primària i els hospitals ho estan notant amb un fort increment de visites, que estan saturant els serveis d’urgències. Sobretot, per afectats amb malalties respiratòries cròniques i gent gran.

Comentaris
Comparteix
165Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari