Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La primera reunió a Brussel·les entre JuntsXCat i ERC acaba sense acord

Comparteix
94Shares

Aquests dies han començat els contactes entre les diferents forces polítiques després de les eleccions del 21 de desembre. Tot i això, la primera reunió a Brussel·les entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana ha acabat sense acord. Ara, les negociacions seguiran a Barcelona i totes dues parts asseguren que -finalment- arribaran a un pacte per a la investidura, per a la presidència del Parlament i també per a la formació de la nova mesa.

En aquest sentit, Carme Forcadell encara no ha dit si repetirà al capdavant de la cambra catalana. En cas que no ho faci, el relleu podria ser Carles Mundó. També falta veure què faran els diputats electes que són a la presó o a la capital belga.

Dos dels empresonats, Jordi Sànchez i Joaquim Forn, ja s’han acreditat com a diputats al Parlament. Són els números 2 i 7 de la llista de Junts per Catalunya. Personal del grup parlamentari ha presentat la documentació per registrar-los. Ara només els cal remetre la declaració de béns. Tant Sànchez com Forn compareixeran al Tribunal Suprem d’aquí una setmana -el dia 11, en concret- per demanar la llibertat. Avui ho fa el vicepresident cessat pel 155, Oriol Junqueras.

El PDeCAT condiciona el retorn de Puigdemont

Mentrestant, des del PDeCAT es condiciona el retorn a Catalunya de Carles Puigdemont per a la investidura al Parlament a un pacte polític amb l’estat espanyol. Consideren que un acord només amb la Fiscalia no ofereix garanties de no ser detingut. Si Espanya rebutja aquest pacte, continuen tenint en compte la possibilitat d’una investidura telemàtica de Puigdemont.

Segons informa TV3, aquesta és la posició del partit del 130 president, que aquest dimecres va manifestar el seu responsable d’Acció Política, Ferran Bel. En declaracions a Cuatro, Bel, diputat a Madrid i alcalde de Tortosa, ha explicat que la prioritat de la seva formació i, també, de la candidatura de Junts per Catalunya, és que Puigdemont i els altres consellers que són a Brussel·les, així com també els empresonats a Estremera, puguin obtenir “in situ” l’acta de diputat. El responsable d’Acció Política del PDeCAT diu que exploraran totes les possibilitats per tornar a investir Carles Puigdemont, però que el retorn físic al país ha de tenir garanties, més enllà de les fiscals.

Comentaris
Comparteix
94Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari