Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[Girona]Condemnats a 990 euros de multa els pares que van conviure amb el fill mort a casa

Comparteix
36Shares

La investigació del cas del nen trobat mort a casa seva a Girona el 5 de gener apunta que la família hauria conviscut amb el cadàver de la criatura durant setmanes, segons ha pogut saber TV3 de fonts pròximes al cas. Els pares, de 38 i 39 anys, estan detinguts i la Direcció General de la Infància s’ha fet càrrec dels altres dos fills de la parella, de nacionalitat nord-americana.

Girona està consternada pel cas. La família va arribar al barri de Sant Pau l’estiu del 2014 i feia vida normal fins al setembre. A partir d’aleshores, se’ls va veure menys pel carrer. El pare, que és enginyer, és l’únic de la família que els veïns han vist els últims mesos. Els fills, que han rebut atenció psiquiàtrica, no sortien fora de casa per jugar.

Els pares, que només parlen anglès, passaran a disposició judicial aquest divendres al matí. L’autòpsia del petit, que es farà aquest dijous a la seu de l’Institut de Medicina Legal, haurà d’aclarir les circumstàncies de la mort.

Nens sense escolaritzar que només parlaven anglès

El matrimoni, de classe acomodada, pagava uns 1.100 euros de lloguer al mes i els seus tres fills no estaven escolaritzats en cap centre educatiu de la capital gironina, sinó que feien classes a través d’internet, i només parlaven anglès. Per algun motiu que es desconeix, el mes de setembre van deixar de pagar el lloguer a la propietària del pis, que va ser qui va destapar el cas quan aquest dimarts al migdia va anar fins a l’immoble per intentar cobrar els mesos endarrerits.

En arribar a l’habitatge, la policia va trobar la parella visiblement alterada, i malgrat que no van oposar resistència a la seva entrada, es van posar molt nerviosos quan els mossos es van referir a la forta pudor. Els agents van pujar a la segona planta del dúplex i en una de les habitacions van trobar al nen de set anys mort en un llit petit, en avançat estat de descomposició i embolcallat entre llençols i mantes.

Pels indicis trobats, els agents van arribar a la conclusió que podia fer unes quatre setmanes que el petit havia mort. A més, uns matalassos col·locats al voltant del llit, com si fos una taula, els va fer sospitar que la família feia vida al voltant del nen petit en aquella mateixa habitació.

La jutge condemna a una multa de 990 euros els pares que van conviure amb el seu fill mort a casa durant més d’un mes a Girona per un delicte d’imprudència menys greu. La fiscalia els demanava més de 3 anys de presó.

Segons la sentència que s’ha notificat, la jutge considera que el matrimoni nord-americà no va incórrer en un delicte d’imprudència greu, que és el que demanaven fiscalia i l’acusació particular, i per això els condemna a una multa de 3 euros diaris, que hauran de pagar durant 11 mesos.

L’advocat defensor, Christian Salvador, diu que no en poden estar satisfets del tot perquè no els absolen com demanaven, però destaca la valoració de la jutge.

“Entenc que li van donar tractament, però no n’hi havia prou amb això. I fins i tot quan va tenir una crisi asmàtica no el van portar a urgències. Aquí és on es genera aquesta imprudència, però s’ha considerat com una imprudència menys greu i d’aquí que la condemna sigui pena de multa, però no de presó”.

La fiscalia demanava 3 anys i 3 mesos de presó per al matrimoni Hopkins per una imprudència greu, ja que considerava que no havien donat al nen l’atenció que requeria i van conviure més d’un mes amb el cadàver a casa seva, juntament amb els altres 2 fills de la parella. Entén que els pares van posar les seves creences religioses per sobre del benestar del seu fill.

Comentaris
Comparteix
36Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari