Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El Govern Espanyol inverteix 1500 milions en un submarí però no finança 200 milions contra la violència masclista

Comparteix
1192Shares

El Ministeri de Defensa i el “Astillero” públic Navantia ultimen ja l’acord per elevar el pressupost del nou submarí S-80 de l’Armada Espanyola en uns 1.500-1.800 milions d’euros addicionals, segons fonts pròximes a aquest programa especial d’armament.

Amb un sostre de despesa actual de 2.135 milions d’euros i després d’haver-se solucionat els problemes del disseny original per la desviació de pesos apareguts al desembre de 2012, Navantia ja treballa en Cartagena a la versió definitiva coneguda com a S-80 Plus . El calendari de lliuraments dels quatre nous submarins de la classe S-80 s’estima ara en: setembre de 2022, maig de 2024, març de 2026 i juliol de 2027.
Per altre banda, el portaveu del PSOE al Senat, Ander Gil, ha criticat aquest dimecres al president del Govern, Mariano Rajoy, per faltar al seu compromís de dotar de 200 milions d’euros al Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere, en una promesa realitzada precisament durant un cara a cara amb Gil al Senat. “No compleix ni en això”, ha lamentat Gil en un missatge al seu compte personal a Twitter.

Segons ha recordat Ander Gil, el passat mes de novembre Rajoy es va comprometre durant un debat en el Ple de la cambra alta a signar abans que acabés 2017 el Pacte d’Estat contra la violència de Gènere ia assignar-li una partida de 200 milions d’euros en 2018 i de mil milions per als propers cinc anys.

Durant l’intercanvi d’intervencions a la cambra alta després d’una pregunta del PSOE, el portaveu socialista ha demanat al president del Govern que fes de la violència de gènere un tema central en els seus discursos i ha avisat que sense dotació pressupostaria el Pacte d’Estat quedaria reduït a “paper mullat”. “Les víctimes de violència de gènere han de tenir la certesa que l’Estat farà l’impossible per garantir la seva seguretat”, va assenyalar llavors.

Comentaris
Comparteix
1192Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari