Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

TV3 no assegura la continuïtat la pròxima temporada de”Polònia”, “Preguntes freqüents” ni de cap …

Comparteix
0Shares

TV3 no assegura la continuïtat la pròxima temporada de cap programa de producció externa, com “Polònia” o “Preguntes freqüents”, que l’han fet líder d’audiència el 2017 per vuitè any consecutiu. El conflicte de l’IVA obligarà a suprimir-los de la graella perquè caldrà fer front al pagament de 168 milions d’euros que Hisenda reclama en concepte d’IVA de les subvencions rebudes.

“No hi ha garantida la continuïtat de res. A partir del mes de juny tot pot canviar. Només tindrem pressupostos per la producció interna.”

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha descrit a “El matí de Catalunya Ràdio” una situació molt complicada a partir de l’estiu que ve si el nou govern de la Generalitat no fa una aportació econòmica extra a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. I ha insistit:

“No hi ha garantit res amb ningú i com que no hi ha garantit res amb ningú, convé que ens espavilem. Convé que el govern s’espavili perquè, si no, tota aquesta gent que diu que nosaltres som el pitjor del pitjor del món, mentre som líders d’audiència, se’n sortiran i aconseguiran el que volen.”

El director de TV3 ha citat com a responsables el ministre Cristóbal Montoro i el PP, el PSOE, Ciutadans i algunes persones del PSC, sense citar-ne explícitament cap. Vicent Sanchis hi veu una intenció molt clara al darrere de tot plegat.

“Això pot acabar enguany amb la viabilitat segurament de Catalunya Ràdio, perquè la deixa en una situació terrible, i amb tota la producció externa de Televisió de Catalunya. És un míssil dirigit a la línia de flotació dels mitjans de comunicació públics de la Generalitat de Catalunya.”

Tot i això, el màxim responsable de la televisió pública catalana ha volgut llançar un missatge encoratjador.

“Nosaltres hem d’arreglar la situació per dues coses: perquè l’audiència de Catalunya, que és majoritària, s’ho mereix i perquè no se’n poden sortir. No podem colar per la porta del darrere un 155 per destruir els mitjans públics de la Generalitat. No ho podem fer.”

En tot cas, el conflicte de l’IVA farà retocar la programació a partir del mes que ve: la franja de tarda quedarà en mans de la periodista Helena Garcia Melero amb el nou espai “Tot es mou”, que substituirà el programa “Tarda oberta”, de la productora Mediapro.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari