Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

1.500 alumnes de més de 400 instituts d’EUA debatran sobre la Independència Catalana

Comparteix
1767Shares

El debat català es traslladarà aquest gener als instituts dels EUA La crisi a Catalunya va ser el tema escollit, entre els temes sobre Europa, pel 64% dels alumnes nord-americans per preparar-se de cara a un dels més populars concursos de debat estudiantil que se celebra a més de 400 instituts del país.

El punt de partida és molt bàsic. “Hauria Espanya concedir la independència a Catalunya?” És el títol dels debats que es van a celebrar al llarg i ample de la geografia nord-americana, de manera que els estudiants hauran de preparar-se una postura política o la contrària per ser capaços de defensar-la davant els seus rivals.

Els organitzadors dels debats, l’associació National Speech and Debate, encara no ha fixat a quins estudiants els tocarà defensar una o altra posició. De fet, en les xarxes socials existeix un debat previ molt encès entre els alumnes de secundària sobre quina posició és més fàcil de defensar, si el sí a la independència catalana, o la negativa a la separació. Fins i tot en això hi ha una certa igualtat.

Cal destacar que les competicions organitzades per aquesta associació són de caràcter anual i solen recollir els temes i debats més candents de l’actualitat, de manera que no resulta estrany que un assumpte com el català, un dels més comentats el passat 2017 a nivell internacional , hagi estat escollit per al debat. L’organització, una de les que més tradició alberga en aquest tipus de concursos, tracta de promoure el debat públic entre els alumnes, i també la seva capacitat oratòria, i, per això, reparteix més de 153.000 dòlars en beques per a estudiants.

Comentaris
Comparteix
1767Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari