Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Zoido: Una investidura telemàtica de Puigdemont seria “ridiculitzar” a tot el poble català

Comparteix
0Shares

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha assegurat aquest dijous que una possible investidura “a distància” de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat de Catalunya suposaria “ridiculitzar” a tot el poble català.

En declaracions a la Cadena Cope, el titular d’Interior ha qualificat d ‘ “idees i genialitats” els plantejaments d’investidura proposats pels partits independentistes catalans als quals ha recordat que “no es pot viure fora del marc de la llei”.

Zoido recorda que Forcadell va acatar la Constitució per eludir la presó

El titular d’Interior també ha comentat la possibilitat que Carme Forcadell repeteixi com a presidenta del Parlament i ha recordat que l’expresidenta de l’ANC va acatar l’aplicació del 155 de la Constitució davant del Tribunal Suprem per sortir de presó i ha afegit que “del que va dir haurà de donar compte també “. “La Justícia no va al ritme de les necessitats polítiques, però arriba”, ha recordat.

“Per ser posada en llibertat va assegurar davant el Suprem que acatava l’aplicació de la Constitució”, ha insistit Zoido. Pel que “hi haurà coses que haurà d’explicar”, ha opinat. “No sé si l’hi van a demanar o no, dic que el que se surt del marc legal ha de ser conscient que haurà de pagar”, ha tancat.

El ministre d’Interior no s’ha referit directament a la petició de Cs per a ostentar la presidència de la Cambra catalana en ser la formació més votada, tot i que sí que ha animat a Inés Arrimadas a buscar acords: “Sense voler donar consells a ningú, no em sembla malament que pogués intentar formar govern “.

Zoido, sobre l’article 155 de la Constitució

Ha donat resultats molt bons encara que no s’hagin vist reflectits en les eleccions per al PP ”

Juan Ignacio Zoido s’ha referit també al replegament dels membres de la Guàrdia Civil i Policia Nacional que van ser enviats a Catalunya dies abans de l’1 d’octubre i l’aplicació posterior del 155. En aquest sentit, ha explicat que fa un mes que “es va acordar “la retirada si s’observava que la situació es normalitzava, com, al seu judici, ha passat.

El titular d’Interior ha posat com a exemple d’això l’arrest aquest dimecres de dos regidors de la CUP de Reus perquè fossin posats a disposició judicial, que ha portat a terme el cos de Mossos d’Esquadra “amb absoluta normalitat”. “Això és el que preteníem amb el 155, que ha donat resultats molt bons encara que no s’hagin vist reflectits en les eleccions per al PP”, ha conclòs.

Comentaris
Comparteix
0Shares

One Comment

  1. ridiculo Usted, pobrecito. El puesto del interior le viene grande porque si tuviero gramo de inteligencia y ante todas las turbulencias de España hubiera insistido en trasformar el país en República con autonomias verdaderas confederados y no hablar el catalogo didactico de abuelos ppros y ciud´s

Deixa un comentari