Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

David Erguido, l’imputat del PP que assessora a Madrid per 72.000 euros

Comparteix
0Shares

David Erguido és un desconegut entre el públic en general, però una persona amb influència a Gènova,a la primera planta, on resideix el Partit Popular de Madrid, com en el setè pis, la planta noble de la Direcció. La Guàrdia Civil li ha posat contra les cordes per la seva etapa com a primer tinent d’alcalde d’Algete, però mentrestant subsisteix com a assessor del portaveu del PP a l’Ajuntament de Madrid amb un sou de 71.928,58 euros.

Erguido, com a primer tinent d’alcalde a Algete i regidor de festejos va adjudicar 1,5 milions d’euros a companyies de la presumpta trama Púnica. A més, la Guàrdia Civil assegura que li van regalar una actuació amb quatre mariachis. Per tot això, la Unitat Central Operativa (UCO) l’acusa de “delictes de malversació de fons públics” per 16 factures inflades per “desviar 78.846 euros de les arques públiques de l’Ajuntament”.

Per al comú dels mortals, és una quantitat elevada, però Erguido està per sobre dels mortals, almenys pel que fa a nòmines. Hi va haver una època, després de sortir d’Algete i abans que la Guàrdia Civil el va investigués, en què va arribar a sumar el seu sou de regidor d’Ana Botella, les seves dietes de diputat a l’Assemblea de Madrid i les de membre de l’Assemblea de Bankia, va arribar a sumar 80.000 euros, segons càlculs del PSOE.

Mentre era regidor a Algete també exercia d’assessor tècnic de Presidència en el Govern d’Esperanza Aguirre a la Comunitat de Madrid. Una cosa que el converteix en un expert en la política regional, però sobretot en la municipal. I hi ha qui ho sap a Gènova.

Perquè formalment, Erguido s’ha quedat cobrant la seva nòmina a l’Ajuntament de Madrid com a assessor del portaveu del PP, José Luis Martínez Almeida, l’home de Cristina Cifuentes que va substituir a Aguirre després de la seva dimissió. Però, com a expert de la pluriocupació, també es dedica en cos i ànima a la comunicació de Pablo Casado, el jove vicesecretari de Comunicació del Partit Popular a qui les enquestes col·loquen com a pròxim candidat a l’Ajuntament de Madrid.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari