Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La BBC veu “possible” la independència a llarg termini i diu que Rajoy va tenir una vergonyosa elecció

Comparteix
0Shares

La BBC veu “possible” la independència a llarg termini

La cadena parla de la “rivalitat” Puigdemont-Junqueras

La BBC troba que la independència de Catalunya serà “possible però a llarg termini”, després que els resultats de les eleccions del 21 de desembre hagin estat una “fita” i “demostren, legalment, la força dels suports que té la causa independentista”.

La televisió pública britànica afegeix que “primer vénen difícil negociacions per formar un govern de coalició” pel fet que “existeix una rivalitat entre el deposat president Carles Puigdemont i el seu vicepresident empresonat Oriol Junqueras”. La cadena assenyala, a més, la “divisió ideològica entre Junts per Catalunya i els separatistes d’esquerres de la CUP”.

La BBC explicat que la reclamació de Catalunya per ser reconeguda com a nació és “persistent” perquè “té el seu propi idioma i tradicions distintives, així com una població gairebé tan gran com de la Suïssa”.

En tot cas, indica que serà “difícil” que Catalunya sigui reconeguda internacionalment perquè “els nous estats sorgeixen principalment de situacions en les quals els grups ètnics han estat víctimes de genocidi i altres violacions greus dels drets humans”.

La televisió britànica també remarca que durant el procés “l’economia catalana ha patit”, ja que “milers d’empreses, incloent els principals bancs i empreses energètiques, han traslladat les seves oficines centrals fora de la regió”.

Segons informa la BBC, el Partit Popular Conservador (PP) de Rajoy va tenir una vergonyosa elecció, guanyant només tres escons.

Però, de moment, Rajoy mantindrà el control de la regió, perquè va imposar una norma directa a l’octubre, invocant l’article 155 de la constitució. Aquesta mesura “extraordinària” va ser la primera a Espanya després de Franco.

El govern de Madrid va dir que l’article 155 era una mesura temporal.

Puigdemont i quatre aliats separatistes van fugir a Bèlgica per evitar arrestos. Altres líders separatistes van ser empresonats, encara que la majoria es van alliberar sota fiança.

Tots s’enfronten a càrrecs de rebel·lió, sedició i malversació de fons oficials.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

One Comment

  1. Jose Jose

    Això tot just acaba de comenzar. Esperem que els nostres representants polítics estiguin a l’alçada.

Deixa un comentari