Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El sorprenent article d’un diari espanyol sobre “Tabarnia” que fa furor a internet

Comparteix
620Shares

El diari digital espanyol Diario16.com ha publicat un article en referència al “Fenómeno Tabarnia”, el text desmunta la teoria dels unionistes sobre la independència d’una part de catalunya.

Text íntegre de la nota:

Desmontando Tabarnia

En les últimes 48 hores, s’ha popularitzat molt un terme en les xarxes anomenat Tabarnia. Però què és Tabarnia? Aquest és el nom que la iniciativa Barcelona is not Catalonia que proposa la secessió del territori català que s’oposa a la independència de Catalunya. Paradoxalment, Tabarnia evitaria la seva separació d’Espanya separant al seu torn de la República catalana. La idea ha tingut molt suport de líders de l’oposició com Inés Arrimadas o Juan Carlos Girauta, i a mi, de manera personal m’agradaria exposar la meva opinió a aquesta absurda idea que en el seu ideari està plena d’errors i incongruències.

Tabarnia és una idea que neix de l’unionisme després d’observar com el món sencer i la seva premsa donava per guanyadors del 21D als independentistes. Com si d’una “Pataleta” de nen petit es tractés, aquests han creat un “ente” fictici per poder seguir agafats a alguna idea que no fos encara derrotada. La regió tabarnesa, és ja d’inici l’auto proclamació de la República catalana, fet que suposa trencar amb el seu discurs que no era una cosa factible i sobretot anticonstitucional. Una gran incongruència amb ells mateixos.

D’altra banda, es posa al mateix nivell de sobirania i decisió a Catalunya que Tabarnia, cosa totalment estúpid. Tabarnia, és una cosa nova, inventat, sense història pròpia ni trets culturals distintius. És per definició, una pura invenció. Catalunya, té una història pròpia de molts segles, es la identifica com a unitat política, com a nació, com CCAA d’Espanya durant dècades, amb govern propi des 1359 i té infinitat de característiques pròpies d’una regió autònoma o d’un país independent. Posar-les en el mateix nivell no té sentit.

Si analitzem quines zones de Catalunya són les que se situarien sota aquesta regió, trobem les comarques de: Baix Camp, Alt Camp, Tarragonès, Baix Penedès, Alt Penedès, Garraf, Baix Llobregat, Barcelonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental i finalment agafa trossos de les comarques de l’Anoia, el Bages i la Selva.

Tabarnia part de la base que, l’unionisme és majoria ja que Ciutadans ha estat primera força en vots. Se centra en comarques de la província de Tarragona i Barcelona, ​​les zones més poblades de Catalunya sens dubte. L’error està en creure que, si guanya Ciutadans, guanya l’unionisme, i no sumar a les 3 llistes independentistes i les 3 llistes del 155 per veure qui realment treu més vots. Si agafem gran part dels pobles inclosos a la zona i sumem les llistes independentistes, en molts casos sumen més vots. La majoria que reclama Tabarnia no existeix.

Si analitzem comarca per comarca, veiem que Tabarnia no se sosté per enlloc, flaqueja per tot arreu. Per exemple, la comarca del Baix Camp, el vot independentista va ser d’un 48’2%, l’unionista d’un 45,58%, no hi ha majoria. A l’Alt Camp, el suport a la República obté un 61’98% i també s’inclou en Tabarnia. A Barcelona ciutat, els sobiranistes treuen un 45’78% de vots, els unionistes 1 43’47%. Sens dubte les dades retraten aquesta estúpida idea, que quan s’analitza, no es manté per cap lloc.

D’altra banda, s’ha fet servir aquesta estratègia per menysprear de forma molt ofensiva als ciutadans de comarques interiors de Catalunya, sobretot mitjançant el terme taujà. Resulta curiós veure com els mateixos que han fet servir el qualificatiu de supremacistes durant la campanya del 21D per referir-se als independentistes, ara es volen situar en posició superior respecte a altres catalans, creant ciutadans de primera i de segona classe.

En conclusió, aquestes coses són les que provoquen que un discurs quedi menyspreat, traient teories de fòrums d’internet. Molt ràpid s’han pujat al carro alguns sense veure realment que era una idea fanàtica falta de sentit. És tasca de tots desintoxicar el clímax polític que busca atacar tot allò que posi en risc el règim del 78.

Fuente :Joan Mangues Diario16.com

Comentaris
Comparteix
620Shares
Segueix-nos!

One Comment

  1. Fina Llado Fina Llado

    Jo em vaig quedar amb l’estupefacció que suposa No tenir en compte tots els catalans (que C’s diu que tant en compte ens té). Després de treure 1milió de vots només amb la raquítica campanya que es va centrar a l’àrea metropolitana i prou, jo em preocuparia pel segon desplegament i endinsar-me amb força a l’interior. Ara havent insultat de forma tant taujana al sector rural (demostrant el flagrant desconeixement del territori) ja no hi ha Tabernacle que valgui. S’han cavat la seva pròpia tomba. Què taujans!!

Deixa un comentari