Press "Enter" to skip to content

21D : El m贸n amb els ulls posats a Catalunya i la portada hist貌rica de “The National”

Puntuaci贸 dels lectors

El 21-D ha arribat. Avui 5.554.394 de persones estan cridades a participar en les eleccions de Catalunya, una cita plena d’incertesa i que ha cridat l’atenci贸 de mig m贸n. Els principals mitjans de comunicaci贸 internacionals estan seguint de prop el que passa amb la q眉esti贸 catalana i avui la cita electoral acapara nombroses portades.

La major part de la premsa internacional tracta d’explicar als seus lectors com s’ha arribat a l’actual situaci贸 a Catalunya. Parlen dels mesos de crisi entre el Govern de Carles Puigdemont amb el Govern de Mariano Rajoy, que ha passat en el refer猫ndum de l’1-O, la declaraci贸 unilateral d’independ猫ncia, l’aplicaci贸 de l’article 155, la marxa de l’expresident a Brussel路les o l’empresonament d’Oriol Junqueras. Despr茅s de les narraci贸 dels fets tots apunten al fet que aquestes eleccions poden ser hist貌riques, encara que el resultat dif铆cilment servir脿 per tancar les ferides.

El diari per excel路l猫ncia dels Estats Units, The New York Times, ha preparat per avui una guia amb tots els detalls a tenir en compte amb les eleccions a Catalunya. Asseguren que nom茅s hi ha dues opcions sobre la taula: o persistir amb la independ猫ncia o buscar negociar un acord amb el govern central despr茅s de mesos de disputes. Creuen que cap partit en solitari aconseguir脿 la majoria absoluta i que ara s’obrir脿 un dif铆cil per铆ode de negociacions en qu猫 s’intenti aconseguir un govern de coalici贸.

La idea que no hi ha un clar guanyador es repeteix en tota la premsa internacional, com el rotatiu angl猫s The Guardian. En l’an脿lisi que destaquen avui en la seva versi贸 en l铆nia afirmen que passi el que passi amb els resultats del 21-D ser脿 molt complicat arreglar la divisi贸 social de Catalunya. Escriuen amb pessimisme que la problem脿tica s’allargar脿 durant anys, d猫cades o generacions.

La BBC, m茅s coneguda com BBC, obre la seva web dient que els catalans votaran en un intent de posar fi a l’enfrontament. “Separatistes i partits a favor de la unitat d’Espanya s’enfronten en unes eleccions regionals convocades des de Madrid”, subtitulen la seva pe莽a principal. El corresponsal de la cadena diu que t茅 poques esperances que les eleccions catalanes arreglin la crisi pol铆tica i tamb茅 creuen que hi haur脿 llargues negociacions per tancar pactes.

El diari belga Le Soir, molt implicat en la q眉esti贸 catalana des que l’expresident Puigdemont 茅s un dels seus ve茂ns, titula la portada de paper dient “Catalunya vota per sortir de la crisi”. En la versi贸 en l铆nia van un pas m茅s enll脿 en dir que “voten per enfortir o contrarestar la independ猫ncia”.

El diari proindependencia d’Esc貌cia, The National, s’ha llan莽at de ple a donar suport als partits independentistes. La seva portada, amb una enorme estelada i un titular gran de “Visca Catalunya!”, Ja 茅s bona mostra d’aix貌. Desitgen bona sort a tots els partits independentistes i creuen que aquests aconseguiran una ajustada majoria.

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 94
    Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
鉁 RECLAMAR GASTOS HIPOTECA 鉁Ofertas Depilaci贸n L谩ser