Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Brussel·les multa Espanya amb 19 milions per manipular el dèficit valencià

Comparteix
2987Shares

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha desestimat el recurs interposat pel govern espanyol contra la multa de 19 milions d’euros per la manipulació de les estadístiques del dèficit dels comptes públics de la Generalitat Valenciana en l’anterior etapa de govern.

En la sentència, la justícia europea rebutja les argumentacions del recurs interposat pel govern espanyol i que es basen en la vulneració del dret de defensa i del dret a una bona administració, en la inexistència d’infracció i en el caràcter desproporcionat de la multa.

El tribunal també rebutja l’argument del govern espanyol que adduïa que no se li pot imputar una negligència greu perquè la tergiversació de xifres afecta tan sols un territori dins del conjunt del dèficit públic. Així mateix, el recurs afegia que la decisió judicial no té en compte la cooperació prestada durant la investigació ni el fet que el govern espanyol hagi assenyalat de manera espontània les irregularitats.

La sentència assenyala que l’estat ha de ser considerat responsable de l’actuació de les seves entitats territorials com ho seria en el marc d’un recurs per incompliment, i que no s’ajusta als fets afirmar que el govern espanyol va assenyalar espontàniament l’existència d’una tergiversació a la comissió.

També al·lega que la cooperació que hagi prestat l’estat membre en qüestió durant la investigació no influeix en la determinació de la infracció prevista, però podria tenir-se en compte en concepte de circumstància atenuant a l’efecte del càlcul de la multa.

El govern espanyol va pagar la multa però en va passar la factura a la Generalitat Valenciana.

Comentaris
Comparteix
2987Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari