Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

M’HA PASSAT A MI!!!! He “desaparegut” del CENS i no tinc possibilitat de votar

Comparteix
0Shares

Hola a tots! El que ara us escric no és una història que m’hagi arribat, M’HA PASSAT A MI!!!!
He “desaparegut” del CENS i no tinc possibilitat de votar

Després d’esperar infructuosament que m’arribés la butlleta del Cens per saber exactamente l’escola electoral que em corresponia, ahir vaig trucar a la Generalitat (012) per esbrinar què passava i per si em podien facilitar aquesta informació.
Quan em van atendre van confirmar-me que apareixo correctament empadronada però em van informar que extranyament no apareixo al llistat del cens.
Em van redirigir a l’Ajuntament de Barcelona per a més informació.

Vaig trucar al 010 on molt amablement em van confirmar que efectivament apareixo en el padró de la ciutat – correctament empadronada a carrer XXXX de Barcelona —, cosa que no dubtava pq aquest mes d’agost de 2017 vaig renovar el meu DNI i vaig solicitar un duplicat del padró per presentar-lo a la Comisaria de la Policia del carrer XXXX, i allà ho van verificar en el seu sistema i era totalment correcte. De fet, en el meu DNI consta aquesta adressa. Però, a l’Ajuntament apareixo al padró però tampoc a la llista del cens.
M’indiquen que pot tractar-se d’un problema informàtic i m’insten a contactar amb l’INE.

Truco a l’INE i es repeteix la situació. No em poden localitzar en cap llista censal ni per nom/cognoms, ni per DNI, ni per cap altra dada.
He DESAPAREGUT de la llista censal… I m’informent que NO PUC VOTAR.
Molt sorbresa em queixo i m’indiquen que el periode de reclamacions era del 3 al 10 de novembre… i jo pregunto: com podia reclamar una cosa que no sabia que podia passar?
No he residit en altre pais o ciutat… i en tots aquests anys mai havia desaparegut del cens!!!

L’argument és que haurà estat un problema tècnic al traspassar informàticament les dades del padró al cens. No s’hi pot fer res.

M’indiquen que puc presentar una denúncia al Jutjat de 1a Instància a través del telèfon d’atenció al ciutadà, i que després també hauré de presentar una Reclamació a l’Ajuntament pq em tornin a incorporar al cens electoral i regularizar la meva situación de cara al futur.

A part d’indignada i molt preocupada, em pregunto QUANS CASOS MÉS COM EL MEUES PODEN ESTAR DONANT?!

Per aquest motiu, avui a primera hora he contactat telefònicament i per escrit amb el Síndic de Greuges, per si em podien assesorar.
L’atenció ha estat impecable però les noticies que m’han donar no: en darrer cas la responsabilitat d’estar correctament censat és del ciutadà.
Tot i que la errada humana o informática no l’he comèsa jo, la meva obligació era comprobar que constaba correctament al cens i, A NIVELL LEGAL NO PUC FER ABSOLUTAMENT RES.
I fins que no regularitzi la meva situació NO TINC DRET A VOT.

L’única cosa que puc fer és explicar el meu cas per si hi ha d’altres persones que quan vagin a votar no ho poden fer pq no consten a les llistes.
Siusplau, intentem que la gent que pateixi en aquistes eleccions una situación similar HO DONI A CONÈIXER.

Gràcies!

Verónica Rafa Pérez

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

2 Comments

  1. Xavier Xavier

    És així, s’ha de comprobar que estàs al cens per votar, es pot fer per internet o presencialment.

  2. Anònim Anònim

    si abans de l’1 d’agost hi eres al padró i no surts al cens el matéix día de la votació pots anár a l’ajuntament perque et tramitin un certificat censal amb el que si podries votar. es tracta d’una omisió que es pot arreglar. Al menys en altres eleccions ho han fet

Deixa un comentari