Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Sáenz de Santamaría qualifica de “fake” el procés i com un “fanatisme gairebé religiós”

Comparteix
333Shares

Soraya Sáenz de Santamaría ha tret pit al Senat durant el balanç que ha fet sobre l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. Ha dit que “ha quedat constatat que el procés secessionista ha estat el pitjor episodi de deslleialtat de la nostra democràcia”. I ha qualificat el procés independentista de Carles Puigdemont de “fake”:

“La pitjor de les deslleialtats ha estat contra els catalans que, legítimament, es poden sentir independentistes, perquè és a ells a qui els van fer creure que era gairebé una realitat el que no deixava de ser una enorme representació, un episodi simbòlic, un ‘fake’ en tota regla basat en la postveritat”

La vicepresidenta ha repassat les decisions de les últimes setmanes, com la liquidació del Diplocat, el tancament de les delegacions a l’exterior, el nomenament de càrrecs a Interior i l’organització de les eleccions del dijous. S’ha referit a les forces independentistes com a partits que actuen amb un “fanatisme gairebé religiós”, de protagonitzar “fets deliberats i conscients”.

Segons la número dos del govern espanyol, les mesures que s’han aplicat durant aquest temps han contribuït a millorar la situació a Catalunya. “S’ha restaurat la llei, i s’ha rebaixat la tensió i la preocupació”, ha assenyalat. Ha destacat també que, amb l’actuació de l’Estat, s’ha garantit la normalitat administrativa:

“El que hem fet és assegurar que l’administració a Catalunya no estigui al dictat de l’ideari independentista, sinó al servei de tots els catalans, de tots els catalans. Això és el que significa l’autogovern. El contrari és, senzillament, despòtic. Hem assumit les feines de gestió amb la responsabilitat precisa per garantir la normalitat administrativa i la prestació i dels serveis públics”

Sáenz de Santamaría ha dit que s’ha fet un simulacre per posar a prova el sistema d’escrutini del 21D i que s’ha portat a terme “sense cap incidència”. Ha explicat que s’ha reforçat la seguretat tant en recursos humans com en mitjans tecnològics per evitar eventuals ingerències. I ha assegurat que les eleccions d’aquest dijous seran tan neutrals i democràtiques com les que s’han fet fins ara:

“Aquestes eleccions es faran sota els mateixos paràmetres de garantia, seguretat i neutralitat que han avalat totes les eleccions democràtiques a Espanya i a Catalunya. Espero que tots respectem aquesta legalitat i aquestes garanties”

La vicepresidenta ha indicat que aquells que han “sembrat dubtes infundats” sobre el funcionament normal de les eleccions ho fan perquè “prefereixen qüestionar el procés electoral pel que pugui deparar-los els resultats”.

Retrets per haver dit que Rajoy havia escapçat l’independentisme

ERC, el PDeCAT i els comuns han aprofitat la compareixença de Soraya Sáenz de Santamaría per retreure-li les declaracions que la vicepresidenta espanyola va fer dissabte en un míting reivindicant que Rajoy havia escapçat l’independentisme.

El senador del PDeCAT, Josep Lluís Cleries, ha destacat que l’actuació del PP a Catalunya és contra natura.

“Vostè ve aquí i ens ve a explicar que el que han fet a Catalunya és tornar a la normalitat. És normalitat que el govern de Catalunya hagi estat usurpat per un partit polític que només té el 8,49% dels vots a Catalunya. Això és el més contra natura i antidemocràtic que s’ha vist en un estat anomenat democràtic i de dret. És normalitat que hagin enviat el president legítim de Catalunya, que per nosaltres es diu Carles Puigdemont, i als seus consellers i al vicepresident, votats majoritàriament, a l’exili o a la presó? El 155 no ho permetia. Ara sabem que han estat vostès, no la justícia”

Miquel Àngel Estradé, d’ERC, ha criticat la falta de diàleg del govern espanyol, a qui ha acusat d’actuar com si fos l’Audiència Nacional.

“Vostè actua, i potser pensa, com una jutgessa de l’Audiència Nacional o com una fiscal, d’aquestes que han fet el despropòsit jurídic de considerar el moviment independentista català com un moviment criminal, quan té una majoria absoluta parlamentària i un massiu suport social i, a més, haver actuat de manera pacífica”

El senador de Podem, Óscar Guardingo, s’ha manifestat en la mateixa línea: “Sense separació de poders, no hi ha llei, i amb vostès no hi ha separació de poders. Amb vostès, els del PP, no hi ha democràcia.”

“Vostès van perdre el cap amb l’independentisme i amb el procés”

Molt enfadada, Sáenz de Santamaría ha intentat puntualitzar les declaracions d’aquest cap de setmana, enmig d’aplaudiments de senadors populars.

“Vostès van perdre el cap amb l’independentisme. I van perdre el cap amb el procés. Van fer molt de mal a Catalunya i l’article 155 ha escapçat la Generalitat, i gràcies a què no estan vostès al capdavant de les conselleries, a la Generalitat es fa política neutral, i no s’utilitza la Generalitat de Catalunya exclusivament per a representar a la gent que els vota a vostès”

La vicepresidenta espanyola manté que alguns tenen la pell més fina que la llengua.

Comentaris
Comparteix
333Shares

One Comment

  1. Laura Laura

    Nois i noies, aquí l’únic fake que jo veig, és, aquesta dona.

Deixa un comentari