Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

L’curiós article d’un diari espanyol sobre la pèssima campanya d’Iceta

Comparteix
0Shares

Segons explica el diari espanyol Diario16.com el suport dels pesos pesats del Psoe a Miquel Iceta no està donant resultats del tot productius i així ho expressa en aquest article.

Un dels majors problemes que té el PSOE és la intromissió dels antics dirigents en els processos electorals perquè estan institucionalitzats i confonen de manera perillosa els interessos del poble amb els interessos de les institucions que, casualment, solen ser els mateixos que els de les elits perquè, sense dubte, són els que governen el món.

En l’acte electoral de Miquel Iceta ho hem vist amb claredat en les intervencions de José Luis Rodríguez Zapatero i Josep Borrell. L’expresident, qui durant els seus primers anys de mandat va ser el capdavanter del reconeixement dels drets socials dels espanyols, ha dit una cosa que qualsevol socialista de bé entendria ni en els seus moments més durs de dubte ideològica. «Primer hi ha les lleis, després els homes». Aquesta afirmació només pot tenir dues explicacions: o l’expresident ha perdut el cap o ha renunciat definitivament a les essències del socialisme per defensar tot allò que és la base del «institucionalisme» que preval qualsevol interès al del poble. Un socialista no pot dir això, un socialista no pot afirmar que la llei està per sobre de l’home perquè, principalment, les lleis estan fetes per homes perquè els éssers humans no siguin atropellats per poders inquisidors i dictatorials. Les lleis han de respectar la naturalesa primigènia de la raça humana, l’ètica, la moral i han de ser imparcials, és a dir, no posar-se al servei dels poderosos. Primer el poble, el poble que en llibertat haurà de triar als homes i dones amb valors, ètica, igualtat, consciència, compromís social i dignitat per poder construir i crear lleis justes administrades per éssers justos. Aquest és l’ordre de la llibertat, de la democràcia i de la vida senyor Zapatero. A vostè li va canviar aquest poder que va jurar en la seva nit de triomf del 2004 que no li canviaria mai, vostè va arribar canviat perquè mai va renunciar als seus amics allotjats els cercles més corruptes de Castella i Lleó, com, per exemple, Àngel Villalba, destructors de mitjans de comunicació lliures i independents. Anteposar la llei a l’home és el relat que defensen aquells que estan d’acord amb la imposició legislativa, tal com passa en dictadures com l’actual Veneçuela o la que molt possiblement es podria implantar amb l’actual oposició. Sentir parlar a Zapatero i com li traeix el seu subconscient és terrible, fins i tot quan parla de les dones, els homosexuals i els discapacitats.

Per la seva banda, Borrell ha doblat l’aposta i endureix el seu discurs apropant cada vegada més al de Ciutadans o al del Partit Popular. L’exministre socialista ha parlat de desinfecció de Catalunya i s’ha dirigit cap als independentistes en aquests termes «Sento dir-vos que vosaltres sou el mal en majúscula, una categoria moral, religiosa». Per tant, Borrell ha entrat en el discurs frontista en què, sobretot Albert Rivera, vol imprimir a aquesta campanya per portar-lo a un escenari de bàndols, de bons i dolents. No és d’estranyar que Gabriel Rufián, quan es refereix a la desinfecció, li hagi recordat la “cal viva” com el millor desinfectant.

Fuente: Diario16.com
Manuel Domínguez Moreno

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari