Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Santamaría:Qui es mereix els vots per seguir liquidant l’independentisme? Mariano Rajoy i el PP

Comparteix
495Shares

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ha destacat que el president del Govern, Mariano Rajoy, ha aconseguit que ERC i Junts per Catalunya “no tinguin líders perquè estan escapçats”. En un míting aquest dissabte a Girona amb militants, donant suport al candidat del PP a les eleccions, Xavier García Albiol, la vicepresidenta ha afirmat que “qui mereix els vots per seguir liquidant a l’independentisme” és Rajoy i la seva formació.

Santamaría ha destacat l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per part del Govern per cessar el Govern de la Generlitat i convocar eleccions: “O potser es pensaven que Rajoy i el PP no anaven a tenir valor d’aplicar l’Estat de Dret?” , s’ha preguntat. Ha assegurat, en aquest sentit, que les campanyes electorals són moments de retòrica per als partits, però que hi ha poques formacions, entre elles el PP, dotades per a la “èpica”, ja que a més de parlar bé ha demostrat governar bé.
Davant d’un centenar d’assistents, la vicepresidenta ha remarcat que ha estat el PP i Mariano Rajoy qui ha aconseguit que per primera vegada els independentistes puguin deixar de sumar en unes eleccions, que la Generalitat estigui al servei de tots els catalans o que s’hagi posat fi a “els excessos i l’incompliment de la llei” per part del Govern.

“Qui ha fet que ara per ara ERC, Junts per Catalunya i la resta d’independentistes no tinguin líders perquè estan escapçats? Mariano Rajoy i el PP “, ha destacat la vicepresidenta, acompanyada en aquest acte pel candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol; el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo; i la candidata per Girona, Maria Àngels Olmedo.

Sáenz de Santamaría s’ha congratulat també d’haver tancat les ambaixades a l’estranger del Govern independentista i ha assenyalat que el Diplocat, el consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, es diu ara “Diplocat en liquidació”.

“Qui mana a liquidació a l’independentisme? Mariano Rajoy i el PP. Qui es mereix els vots per seguir liquidant l’independentisme? Mariano Rajoy i el PP “, ha apuntat la vicepresidenta, que ha explicat que el Govern està” desmuntant “les anomenades estructures d’estat catalanes perquè” hi havia uns quants que no eren capaços de governar “i” mentir “quan van dir que anaven a construir una república.

“Es van pensar que podien fer el que volguessin, però es van topar amb Mariano Rajoy i el PP. ¿O és que potser pensaven que l’Estat de Dret no funcionava a Espanya? ¿Pensaven que podien seguir utilitzant en el seu propi benefici la Generalitat sense que ningú els posés fre? “, S’ha preguntat la dirigent popular.

“El nostre vot val a Girona doble: perquè guanyi el PP i perquè perdi la CUP”

Ha advertit així mateix de la importància que a Girona les persones que van votar el PP a les eleccions generals votin també a aquest partit a les autonòmiques, ja que en cas contrari es pot acabar donant un escó a la CUP. “El nostre vot val a Girona doble: perquè guanyi el PP i perquè perdi la CUP”, ha incidit la vicepresidenta.

Aquesta mateixa idea és la que ha volgut transmetre des de Girona, “la terra de Puigdemont”, García Albiol, que ha comentat que els votants del PP que estan “temptats” a canviar el seu vot i donar suport a Ciutadans poden acabar restant un diputat al PP i donar-lo a ERC o la CUP.

“I Girona es mereix tenir un representant del PP”, ha recalcat el candidat del PPC a la presidència de la Generalitat.

Per la seva banda, Enric Millo ha assegurat que Catalunya ha viscut en els dos últims anys “un autèntic malson”, un govern que “ha donat l’esquena a Catalunya”, que ha “dilapidat els diners públics”, que ha “menyspreat” la llei, que ha parlat malament d’Espanya i que ha intentat separar Catalunya de la resta del país.

“Hem tingut un govern de dictadura, un govern de la tirania, dels que han volgut imposar les seves idees i ens han perjudicat a tots”, ha lamentat Millo, que ha deixat clar que el PP són els demòcrates i “ells els tirans”.

Millo també ha insistit en la idea que PP i els independentistes es disputen un diputat a la província de Girona i que només votant als populars es podrà evitar que el sobiranisme continuï creixent.

Comentaris
Comparteix
495Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari