Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]La FIFA amenaça de deixar Espanya fora del Mundial

Comparteix
512Shares

Segons avança el diari “El País”, la FIFA ha enviat una carta a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) advertint que les ingerències per part del govern espanyol en el procés electoral per escollir el nou president que substitueixi Ángel María Villar poden comportar la suspensió de la Selecció Espanyola Absoluta de totes les competicions incloent el Mundial de Rússia 2018.

El que ha fet saltar les alarmes ha estat la proposta de repetir les eleccions que es van celebrar el passat mes de maig a instàncies del Consejo Superior de Deportes (CSD). En aquest sentit, la màxima institució del futbol internacional considera que està en risc l’autonomia de la Federació i suposa una greu vulneració dels estatuts.

La proposta de repetició de les eleccions per part del CSD va sorgir arran de les escoltes telefòniques difoses en el marc de la investigació de l’Operació Soule que ha forçat la suspensió del president de la RFEF, Ángel María Villar i que l’ha portat a la presó. Aquesta proposta es va presentar en forma de recurs al Tribunal Administratiu de l’Esport (TAD) que va emetre una resolució favorable i ho va traslladar al Consell d’Estat, la darrera instància que té el poder de decidir si es repeteixen o no les eleccions.

Davant d’aquests moviments, el president interí de la RFEF, Juan Luis Larrea, va informar-ne a la FIFA en una maniobra per evitar que el govern espanyol, en última instància, acabés amb el mandat vigent de Villar i, de retruc, amb la seva continuïtat i és que la intenció de Larrea seria esgotar el mandat fins el 2020.

Comentaris
Comparteix
512Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari