Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Almenys 4 menors morts i 24 ferits pel xoc entre un autobús escolar i un tren, prop de Perpinyà

Comparteix
106Shares

Les autoritats franceses han confirmat que 4 menors han mort i 24 persones han quedat ferides, 7 de les quals de gravetat, en un xoc entre un autobús escolar i un tren regional al terme de Millars, prop de Perpinyà. Dels ferits, 21 serien estudiants i els altres 3, passatgers del tren, un TER.

No se saben encara les causes de la col·lisió, que ha passat en un pas a nivell, quan el tren ha envestit la part posterior de l’autobús, que ha quedat partit en dos. L’autobús transportava alumnes de 13 a 17 anys des de Millars cap a altres poblacions. Alguns estarien atrapats dins del vehicle.

El tren accidentat és de la línia que uneix Perpinyà i Vilafranca de Conflent i, segons els mitjans francesos, hi anaven 25 passatgers, la majoria dels quals n’han sortit il·lesos.

Alguns testimonis també han explicat que les barreres del pas a nivell estaven abaixades, mentre que un portaveu de la companyia de ferrocarrils ha indicat que el tren circulava a uns 80 quilòmetres per hora, una velocitat considerada normal en aquest punt.

En aquest pas a nivell ja hi havia hagut altres accidents. Aquesta és l’àrea on ha passat el sinistre.

A la zona s’han desplegat nombrosos efectius d’emergències, entre els quals una desena d’ambulàncies, quatre helicòpters i un centenar de bombers. “El xoc ha estat molt violent i feia la impressió que el tren descarrilaria”, ha explicat una passatgera del comboi al diari “L’Indépendant”.

L’accident ha passat cap a les quatre de la tarda, a l’hora de la sortida dels col·legis. La prefectura dels Pirineus Orientals ha explicat que s’ha activat un centre de coordinació arran de la gravetat dels fets.

Comentaris
Comparteix
106Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari