Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La senyera onejarà durant un mes a l’Ajuntament de Dublín per condemnar la repressió i la violència del govern espanyol

Comparteix
0Shares

L’Ajuntament de Dublín hissarà durant un mes la bandera catalana. Ho farà en “solidaritat” amb la ciutat de Barcelona, agermanada amb la capital irlandesa, per “condemnar la repressió i la violència del govern espanyol” durant el referèndum de l’1 d’octubre. Així ho recull una moció aprovada aquest dimecres al consistori irlandès després d’una iniciativa del partit de l’esquerra alternativa, People Before Profit.

La iniciativa ha estat aprovada amb 21 vots a favor i 18 en contra. Ha rebut el suport, entre d’altres, de l’alcalde de Dublín, del Sinn Féin, que ha reconegut el dret a l’autodeterminació i la declaració unilateral d’independència de Catalunya. En canvi, els dos principals partits irlandesos, el democristià Fine Gael, que ara lidera el govern, i el centrista Fianna Fáil, han votat en contra d’aquesta iniciativa, perquè consideren que és una interferència en la política interna d’un altre país.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari