Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO]Defensa investiga el vídeo de 2 civils amenaçant Puigdemont i Iglesias des d’un tanc

Comparteix
372Shares

L’Exèrcit de Terra ha obert una investigació per determinar per què dos civils van amenaçar Carles Puigdemont i Pablo Iglesias des d’un tanc en marxa. Els homes ho van gravar en un vídeo, que s’ha fet viral, i on asseguren que estan “buscant solucions als problemes d’Espanya”.

Tot seguit, un dels homes diu que les han trobat i ensenya el canó del tanc: “Donarem una sopresa a Puigdemont. I afegeix: “70 tones d’amor pur i democràcia.” L’altre home bromeja d’anar a Brussel·les, ciutat on es troba el president de la Generalitat destituït pel 155.

Després es dirigeixen al líder de Podem: “Coletas, el següent ets tu, cabró”. El vídeo acaba amb un “Arriba España”.

El Ministeri de Defensa assegura que està analitzant el vídeo que s’ha difós per Twitter. Segons fonts de l’exèrcit, les imatges es van gravar el 8 de desembre en una base militar, el dia de la patrona de la infanteria de l’exèrcit. El vehicle es dirigia a l’hangar després de participar en una exposició.

La investigació vol aclarir si els dos homes tenien autorització per pujar al carro de combat, ja que els civils tenen prohibit pujar a qualsevol vehicle militar.

La resposta de Puigdemont i Iglesias

Tant Iglesias com Puigdemont es van referir a les amenaces a través de Twitter, just abans que Defensa confirmés que eren dos civils. Puigdemont va piular, en anglès, que els fets són “inacceptables dins la UE” i que “el govern espanyol ha de disculpar-se i obrir una investigació”.

Iglesias troba vergonyós que l’home vesteixi l’uniforme de les Forces Armades i també “la doble vara de mesurar a Espanya: titellaires i tuitaires a la presó i feixistes impunes”.

Comentaris
Comparteix
372Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari