Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Citen a declarar al professor de Tremp que va criticar a les xarxes les càrregues policials de l’1-O

Comparteix
0Shares

El professor de l’institut de Tremp, Manel Riu, acusat d’incitació a l’odi i revelació de secrets per les crítiques a les forces policials arran de les càrregues de l’1-O ha estat citat el 18 de gener a les 10.00 hores al jutjat de Tremp per declarar davant del jutge. L’origen de les acusacions de la Guàrdia Civil són un centenar de publicacions crítiques a les xarxes socials com Twitter o Facebook.

La Guàrdia Civil ja va detenir el 16 de novembre a Manel Riu per aquests fets. La Guàrdia Civil va anar a buscar-al matí a l’Institut, però ell en aquest moment no hi era. Després van anar a casa i allà li van dir que els acompanyés a la caserna de Tremp. Va acudir en el seu cotxe acompanyat d’un dels agents. Un cop allà li van dir que estava detingut per un delicte d’odi a les xarxes socials. Riu, però, es va acollir al seu dret a no declarar, i el van deixar en llibertat després de signar uns documents al costat del seu advocat.

Segons ha explicat Riu, els agents li van preguntar si va fer alguna publicació a les xarxes socials el 7 d’octubre.

En tot cas, Riu afirma que ha fet una “crítica forta” als cossos i forces de seguretat de l’Estat i al govern espanyol en algunes d’aquestes publicacions. I afirma que el “nivell de violència” que van exhibir Guàrdia Civil i Policia Nacional l’1 d’octubre el va portar a dir que “s’havien comportat de manera salvatge, inhumana”. I ha afegit: “Ho he dit jo com ho ha dit tanta gent”.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari