Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Puigdemont, disposat a “sortir investit al Parlament i automàticament ser detingut”

Comparteix
0Shares

Carles Puigdemont, 130è president de la Generalitat i candidat a la reelecció com a cap de llista de Junts per Catalunya, ha dit aquest dimarts des de Brussel·les que està disposat a tornar a Catalunya i ser detingut. Entrevistat per l’agència ACN, Puigdemont ha precisat que ho faria si l’independentisme guanya les eleccions del 21D i és escollit president:

“Potser val la pena córrer aquest risc, de sortir investit al Parlament i automàticament ser detingut per les mateixes idees que han generat la confiança dels ciutadans.”

“Ni a la presó pot ser un investit president. Ha d’estar en llibertat com a mínim el temps per poder ser investit i exercir la responsabilitat del càrrec. Això, per a mi, pesa més que les manilles i els barrots.”

Segons ha afirmat Puigdemont, no hi ha discrepàncies amb Esquerra Republicana de Catalunya sobre la seva restitució com a president si l’independentisme guanya les eleccions, i ha exigit que s’anul·lin els processos judicials contra els líders independentistes, que ha qualificat de “fantasia judicial”.
Carles Riera (CUP)

El cap de la llista de la CUP, Carles Riera, ha rebaixat la pressió sobre Junts per Catalunya i ERC en reclamar-los un plantejament unilateral perquè, ha dit, el “tancament” de l’estat espanyol al diàleg els acabarà “abocant” a una agenda d’unilateralitat.

Riera ho ha dit en un col·loqui organitzat pel diari “El Periódico”, i ha afegit que el diàleg haurà de venir, però sempre després d’un context previ de “conflicte i tensió”. Per això ha assegurat que l’aposta de la CUP per la unilateralitat és “pragmàtica”:

“Si algú vol intentar el diàleg, que ho faci, però en el minut zero veurà que caldrà canviar d’estratègia.”

Segons Riera això també acabarà passant amb Catalunya en Comú-Podem, perquè, ha assegurat, té un projecte que només es pot portar a la pràctica amb la independència. Riera no s’ha estat de criticar Ada Colau, que, ha afirmat, ha fet declaracions idèntiques a les de la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas.

Soraya Sáenz de Santamaría (PP)

Per la seva banda, Soraya Sáenz de Santamaría, també s’ha referit aquest dimarts a Barcelona a ERC i a la unilateralitat, després de reunir-se amb responsables de Foment del Treball.

Santamaría, que a banda de ser vicepresidenta del govern espanyol no té cap càrrec rellevant al PP, ha acusat als republicans, sense citar-los, de parlar de bilateralitat i d’unilateralitat i oblidar “la pluralitat”:

Segons informa TV3, “Qui parla d’unilateralitat un dia i de bilateralitat l’endemà oblida que el més important de Catalunya és la pluralitat. Necessitem un govern que respecti la pluralitat dins de la legalitat. Amb aquest govern el PP sempre estaria disposat a col·laborar i a donar-li el màxim de suport i ajuda”.

Preguntada pels processos judicials contra els líders independentistes, Santamaría ha assegurat no tenir res a dir-hi:

“Cal gestionar la realitat tal com ve, sense interferir en les decisions del poders. Això és democràcia, no és només anar a votar, sinó respectar també la divisió de poders.”

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari