Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ALERTA]Retiren llet infantil de Puleva, Sanutri i Damira per un brot de salmonel·losi a França

Comparteix
0Shares

Retirats del mercat espanyol 28 lots de llet infantil en pols de Puleva, Sanutri i Damira després que s’ha detectat un brot de salmonel·losi en nadons menors de sis mesos a França. En concret, s’han retirat 13 lots de Damira; 11 de Sanutri i 4 Puleva.

En un comunicat, l’empresa Lactalis Nutrición Iberia assenyala que ha pres la decisió per “precaució”, d’acord amb l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició. Tot i que fins ara les analítiques que s’han fet a Espanya han sortit bé, s’ha decidit apartar els lots de productes per a lactants produïts a la mateixa línia de França on es van fabricar els lots de les marques franceses afectades per salmonel·la. En qualsevol cas, insisteixen que els productes són “totalment segurs”.

“Totes les anàlisis fetes fins ara als productes comercialitzats al nostre país sempre han estat negatives”.

Alguns d’aquests pots es podrien haver venut i, per això, l’empresa demana als consumidors que comprovin els codis de barres dels envasos i els retornin si veuen que formen part del lot que ha estat retirat.

El llistat de productes infantils retirats del mercat a Espanya és:

El govern francès va comunicar, a través de la seva pàgina web, aquest diumenge, que havia decidit ampliar la llista de productes d’alimentació infantil retirats fabricats per Lactails a Craon per risc de nous casos de salmonel·losi. Per la seva banda, el ministeri d’Economia i Finances francès anunciava la suspensió de la comercialització i l’exportació dels productes per motius de “seguretat sanitària”.

El grup va decidir fer una primera retirada de productes a França el 2 de desembre després de tenir coneixement d’una suposada contaminació en les tres llets infantils. La setmana passada, però, van aparèixer cinc casos de salmonel·losi més en nadons a França, i un dels casos vinculat al consum d’arròs de la marca Picot, que no figurava en la primera llista de referències retirades.

A França, hi hagut una vintena de casos de salmonel·losi de nadons de menys de sis mesos que havien menjat alguns dels seus productes.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari