Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Són aquestes les tècniques que utilitzen els partits polítics per governar Espanya?

Comparteix
0Shares

1. L’ESTRATÈGIA DE LA DISTRACCIÓ

L’element primordial del control social és l’estratègia
de la distracció que consisteix a desviar l’atenció del públic dels problemes
importants i dels canvis decidits per les elits polítiques i econòmiques, mitjançant la
tècnica del diluvi o inundació de contínues distraccions i d’informacions insignificants.
L’estratègia de la distracció és igualment indispensable per a impedir al públic
interessar-se pels coneixements essencials, en l’àrea de la ciència, l’economia, la
psicologia, la neurobiologia i la cibernètica. “Mantenir l’Atenció del públic distreta, lluny
dels veritables problemes socials, captivada per temes sense importància real. mantenir al
públic ocupat, ocupat, ocupat, sense cap temps per pensar; de tornada a granja com
els altres animals.

2. CREAR PROBLEMES I DESPRÉS OFERIR SOLUCIONS.

Aquest mètode també és anomenat “problema-reacció-solució”. Es crea un problema, una “situació” prevista per causar certa reacció en el públic, per tal que aquest sigui el mandant de les mesures que es desitja fer acceptar. Per exemple: deixar que es desenvolupi o s’intensifiqui la violència urbana, o organitzar atemptats sagnants, per tal que el públic sigui el demandant de lleis de seguretat i polítiques en perjudici de la llibertat. O també: crear una crisi econòmica per
fer acceptar com un mal necessari el retrocés dels drets socials i el desmantellament dels serveis públics.

3. L’ESTRATÈGIA DE LA GRADUALITAT.

Per fer que s’accepti una mesura inacceptable, n’hi ha prou aplicar gradualment, a comptagotes, per anys consecutius. És d’aquesta manera que condicions socioeconòmiques radicalment noves (neoliberalisme) van ser imposades durant les dècades de 1980 i 1990: Estat mínim, privatitzacions, precarietat, flexibilitat, desocupació en massa, salaris que ja no asseguren ingressos decents, tants canvis que haguessin provocat una revolució si haguessin estat aplicades d’una sola vegada.

4. L’ESTRATÈGIA DE DIFERIR.

Una altra manera de fer acceptar una decisió impopular és la de presentar-la com “dolorosa i necessària”, obtenint l’acceptació pública, en el moment, per a una aplicació futura. És més fàcil acceptar un sacrifici futur que un sacrifici immediat. Primer, perquè l’esforç no és emprat immediatament. Després, perquè el públic, la massa, té sempre la tendència a esperar ingènuament que “tot anirà millorar demà” i que el sacrifici exigit podrà ser evitat. Això dóna més temps al públic per acostumar-se a la idea del canvi i d’acceptar-la amb resignació quan arribi el moment.

5. PARLAR AL PÚBLIC COM NENS PETITS.

La majoria de la publicitat dirigida al gran públic utilitza discurs, arguments, personatges i entonació particularment infantils, moltes vegades pròxims a la debilitat, com si l’espectador fos una criatura de poca edat o un deficient mental. Com més s’intenti buscar enganyar a l’espectador, més es tendeix a adoptar un to infantilitzant. Per què? “Si un es dirigeix ​​a una persona com si ella tingués l’edat de 12 anys o menys, llavors, en raó de la suggestionabilitat, ella tendirà, amb certa probabilitat, a una resposta o reacció també desproveïda d’un
sentit crític com la d’una persona de 12 anys o menys d’edat.

6. UTILITZAR L’ASPECTE EMOCIONAL MOLT MÉS QUE LA REFLEXIÓ.

Fer ús de l’aspecte emocional és una tècnica clàssica per causar un curt circuit en l’anàlisi racional, i finalment al sentit crític dels individus. D’altra banda, la utilització del registre
emocional permet obrir la porta d’accés a l’inconscient per a implantar o empeltar idees,
desitjos, pors i temors, compulsions, o induir comportaments …

7. MANTENIR AL PÚBLIC A LA IGNORÀNCIA I LA MEDIOCRITAT.

Fer que el públic sigui incapaç de comprendre les tecnologies i els mètodes utilitzats per al seu control i la seva esclavitud. “La qualitat de l’educació donada a les classes socials inferiors ha de ser la més pobra i mediocre possible, de manera que la distància de la ignorància que planeja entre les classes inferiors i les classes socials superiors sigui i romangui impossible d’assolir
per a les classes inferiors .

8. ESTIMULAR AL PÚBLIC A SER COMPLACIENTE AMB LA MEDIOCRITAT.

Promoure el públic a creure que és moda el fet de ser estúpid, vulgar i inculte …

9. REFORÇAR LA autoculpabilitat.

Fer creure a l’individu que és només ell el culpable per la seva pròpia desgràcia, per causa de la insuficiència de la seva intel·ligència, de les seves capacitats, o dels seus esforços. Així, en lloc de rebel·lar-se contra el sistema econòmic, l’individu s’auto desvalguda i es culpa, el que genera un estat depressiu, un dels efectes és la inhibició de la seva acció. I, sense acció, no hi ha revolució!

10. CONÈIXER ALS INDIVIDUS MILLOR DEL QUE ELLS MATEIXOS ES CONEIXEN.

En el transcurs dels darrers 50 anys, els avenços accelerats de la ciència han generat una creixent bretxa entre els coneixements del públic i aquells posseïts i utilitzats per les elits
dominants. Gràcies a la biologia, la neurobiologia i la psicologia aplicada, el “sistema” ha
gaudit d’un coneixement avançat de l’ésser humà, tant de forma física com
psicològicament. El sistema ha aconseguit conèixer millor a l’individu comú del que ell
es coneix a si mateix. Això vol dir que, en la majoria dels casos, el sistema exerceix un
control major i un gran poder sobre els individus, més gran que el dels individus sobre si
mateixos.

Noam Chomsky ens explica les 10 Estratègies de Manipulació Mediàtica, més comuns, que estan sent utilitzades actualment per modelar el pensament de les persones i beneficiar uns interessos econòmics d’una elit.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

One Comment

  1. Laura Laura

    Aquesta espècie de lleis de la manipulació, son les bàsiques que es venen aplicant pel domini de masses, des de temps que ni tant sols recordem. Són tant i tant efectivos, que així estem. Mica a mica s’ha anar ampliant el vano, a mida que es veu com reacciona la gent en funció de l’experimentació de no es tècniques. Així donç, podrieu afegir un punt 11.- i 12.- llei de l’amenassa inclumplida i llei de l’amenassa exagerada.

Deixa un comentari