Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Madrid: Recullen 30000 signatures per imposar el Castellà a les escoles

Comparteix
0Shares

La plataforma Parlem Espanyol ha iniciat aquest divendres una campanya de recollida de signatures per portar al Congrés una iniciativa legislativa popular que serveixi per blindar la llengua espanyola a les escoles i institucions públiques en tot el territori nacional. Es tracta d’una proposició de llei admesa en les Corts el passat mes de setembre i que ha de recollir 500.000 signatures per a ser portada a debat a la cambra baixa i, si escau, aprovada, segons han explicat els seus impulsors.

Objectiu Catalunya

Segons informa ElNacional.cat, malgrat que la iniciativa en contra de les llengües diferents a l’espanyol ha tingut el tret de sortida al rovell de l’ou de l’Espanya monolingüe, Madrid, darrere la iniciativa hi ha Gloria Lago, que presideix Hablamos Español y impulsora del col·lectiu Galicia Bilingüe, molt bel·ligerant contra l’ensenyament en gallec. La intenció de la campanya ara és difondre-la “a tots els racons d’Espanya”, i un dels punts on es desplegarà en breu serà la capital de Catalunya, Barcelona, ja que consideren que a aquest territori es conculquen els drets lingüístics dels castellanoparlants.

De fet, la proposició de llei que impulsa la iniciativa pretén “garantir que tots els nens d’Espanya podran estudiar en espanyol, si així ho desitgen”, i a més, assegurar que “els hispanoparlants de totes les comunitats autònomes tinguin els mateixos drets lingüístics”, en referència concreta a la situació a Catalunya, Illes Balears, País Valencià, País Basc i Galícia.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

2 Comments

  1. Laura Laura

    Em sembla increible, després del que van fer tota aquesta patulea amb les firmes en contra de l’Estatut, que encara no haguem aprés la lliçó. On són les iniciatives a Cat ? perqué no recollim nosaltres 500.000 firmes a favor del català? Dic jo que a les nostres associacions i politics els paguem perque duguin a terme aquestes iniciatives, entre d’altres coses, oi? I … nosaltres ja firmarem, serà per firmes, valguem Deu.

  2. Juanjo Juanjo

    Queremos que los ijos de nuestra vraba nasión ablen la lenga de toa la bida.

Deixa un comentari