Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Rafael Catalá:”Carles Puigdemont i els consellers destituïts són a Brussel·les per promoure la “contaminació” i la “falsedat permanent”

Comparteix
588Shares

El ministre de Justícia del govern espanyol, Rafael Catalá, plantejarà aquest divendres a la resta d’estats membres de la Unió Europea una “reflexió sobre la llista de delictes” que s’inclouen en l’ordre europea de detenció.

Catalá acusa el president Carles Puigdemont i els consellers destituïts per l’article 155 que són a Brussel·les de promoure la “contaminació” i la “falsedat permanent” en assegurar que l’Estat espanyol “va tenir por de la decisió de la justícia belga i per això va retirar l’ordre de detenció contra ells”:

“Hi ha una contaminació, per no dir una falsetat permanent en les declaracions que fan alguns polítics. Perquè això no és un tema d’Espanya, és un jutge espanyol que es dirigeix a un jutge belga i que la fiscalia belga hi participa. Vostés saben que les ordres són relacions directes entre poders judicials i, per tant, aqui els governs no tenim res a dir. I per tant no és un problema entre Espanya i Bèlgica, en absolut”

Catalá nega que hi hagi cap problema entre Espanya i Bèlgica pel cas dels polítics catalans. El ministre insisteix que es tracten de decisions judicials en què els governs de cada Estat no tenen res a veure i que, en el cas de l’ordre de recerca europea sobre Carles Puigdemont i els consellers que són a Bèlgica després del cessament per l’article 155, Espanya “no té cap queixa d’un tema puntual” perquè “va ser un jutge qui ho va decidir, ni el govern, ni el país com a tal”.

“Nosaltres no tenim cap queixa puntual. Sinó una reflexió sobre la llista de delictes inclosos en l’ordre europea de detenció i entrega. Una llista que vam fer l’any 2002 i ja han passat 15 anys. Aquest és un tema en el que s’avança a poc a poc”

Segons informa TV3, el ministre de Justícia ha recordat que en els últims tres anys Bèlgica ha emès 212 ordres europees de detenció i entrega a Espanya, i que s’han atès totes “excepte en dos casos per raons humanitàries”.

Comentaris
Comparteix
588Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari