Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La bronca de policies i cambrers al Born :”¡En Barcelona soy la puta ley y se cierra el bar cuando lo diga yo!”

Comparteix
445Shares

A la baralla que un grup de policies van armar en un bar del barri del Born de Barcelona el passat 25 d’octubre havia un d’ells amb rang d’inspector cap. Es tracta de J. A. F., responsable de la cinquena UIP (Unitat d’Intervenció Policial), un càrrec des del qual té a les seves ordres a 250 antiavalots.

J. A. F., de 39 anys, va arribar a Catalunya a finals de setembre i va marxar a principis de novembre. Va ser un dels milers d’agents desplegats en Catalunya, durant els dies previs i posteriors al referèndum independentista de l’1-O, que es van allotjar al port de Barcelona.

Va agafar a un cambrer pel coll

Al costat d’altres policies, J. A. F. abandonar el matí del 25 d’octubre el creuer ‘Rhapsody’, atracat davant del que col·loquialment es va batejar com “Piolín”. Era un dia de festa i el grup d’agents va menjar al barri de la Barceloneta i va seguir la jornada en un bar del Born. Allà es van quedar fins que va fosquejar, entre les 19.00 hores i les 22 hores. Es van prendre 4 o 5 rondes. Sempre el mateix: 4 Voll-damm, dues canyes i una cervesa sense alcohol. J. A. F., segons testimonis presencials, va tenir un paper preponderant en la batussa que es va desencadenar al final de la vetllada.

La seva actitud, però, va incomodar als clients de seguida. Llançava crits de “¡Viva España!” en cada ronda, va deixar clar públicament que ells eren policies -encara que estaven fora de servei- i va ser un dels que van retreure als cambrers que parlessin català estant a Espanya -en realitat el que parlaven era italià-. El que és greu va ocórrer cap a les 22.00 hores, després que el cambrer hagués de sortir al carrer a buscar-los perquè s’anaven sense pagar l’última ronda. J. A. F. i un altre agent van entrar a enfadats, van pagar i, a continuació, van exigir una altra més. El cambrer, en intuir que la cosa podria acabar malament, els va respondre que ja era hora de tancar. J. A. F. reaccionar cridant: “A Barcelona sóc la puta llei i es tanca el bar quan ho digui jo!”. A continuació, va envoltar la barra i va agafar al cambrer pel coll.

Insults als Mossos

Diversos dels agents que ja estaven fora del local, van tornar a entrar a l’escoltar els crits. Hi va haver un que va aixecar un tamboret , i un altre que va aixecar una ampolla –que no va arribar a trencar-. En qualsevol cas, els policies van envoltar dos dels cambrers durant 15 minuts. Fins que van arribar els Mossos, alertats per persones del carrer que van veure la bronca. Als agents catalans, alguns policies els van rebre amb greus insults.

Els mossos els van encaixar sense dir ni piu. Més o menys llavors, J. A. F. va assegurar que l’aldarull -que va fer públic l’endemà l’emissora RAC1- es devia al fet que li havien intentat robar el mòbil i va tractar de demostrar-‘descobrint’ que estava darrere de la barra, del costat del servei. Segons testimonis presencials, però, va ser el mateix policia que l’havia deixat allà durant l’acorralament dels dos cambrers.

L’assumpte es resoldrà en els tribunals. Hi ha dues denúncies creuades. Una dels cambrers contra els policies. Una altra dels policies contra els cambrers, per intentar robar el mòbil de J. A. F.

Malestar al Cos Nacional de Policia

El cas va generar un gran malestar al Cos Nacional de Policia. Un dels responsables del dispositiu policial desplegat a Catalunya, segons fonts policials, va arribar a dir-li a J. A. F. que no podien permetre actituds “de niñato” com la seva en una situació tan delicada com la que es respirava a Barcelona. La investigació interna de l’episodi està a l’espera de la resolució del procés judicial que enfronta policies i els treballadors del bar. Un local en el qual, per cert, altres policies nacionals han pres copes durant aquests mesos -abans i després d’aquest incident- amb total normalitat.

Foto:A la izquiera, el inspector jefe J. A. F., durante un servicio frente a la delegación del gobierno. / JULIO CARBO
Fuente: Elperiodico.com

Comentaris
Comparteix
445Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari