Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Fort revés de la Comunitat Europea a les exigències d’Espanya pel que fa a les euroordres

Comparteix
821Shares

La Comissió Europea (CE) “no veu necessari modificar” l’Ordre Europea de Detenció i Lliurament per ampliar la llista de delictes pels quals es pot cursar. La comissària de Justícia, Vera Jourova, ha afirmat que l’executiu comunitari “no opina que la millora del sistema exigeixi una modificació de la decisió marc ampliant el catàleg de delictes tipificats”.

“Tenim problemes però de naturalesa processal, reflectits en sentències del Tribunal de Luxemburg”, ha dit Jourova, en una roda de premsa al final d’un Consell de Justícia. També ha afegit que la CE ha presentat recentment “un manual sobre com emetre i executar l’euroordre, amb recomanacions importants a les autoritats judicials”.

Jourova ha respost així al ministre espanyol de Justícia, Rafael Catalá, que ha defensat la necessitat d’actualitzar la llista de delictes pels quals es pot cursar una euroordre. Catalá considera que la llista ha quedat “obsoleta”, tot i que ha desvinculat la “reflexió” que demana del cas del president de la Generalitat cessat per l’article 155, Carles Puigdemont. Fa tres dies, el jutge del Suprem Pablo Llarena va retirar les euroordres de detenció contra Puigdemont i els quatre consellers cessats que són amb ell a Brussel·les.

Comentaris
Comparteix
821Shares
Segueix-nos!

One Comment

  1. Laura Laura

    Aquests del 155 no deixeu de sorprendre, o, potser no sorpreneu gens, depen de com es miri. Voleu canviar normes, directives i lleis europées, com qui li dona la volta a un mitjó, en canvi. La vostre constitución española, es imposible tocar-la. Com pot ser que hi hagi persones que encara no us vegin el llautó?

Deixa un comentari