Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]CCOO denuncia TVE per manipulació electoral a “Informe Semanal” sobre Catalunya

0Shares

CCOO, denuncia davant la Junta Electoral de Barcelona, ​​a Televisió Espanyola per vulnerar els principis de pluralisme, proporcionalitat, igualtat i neutralitat informativa del programa “Informe Semanal” davant les eleccions autonòmiques a Catalunya.

Dilluns passat la Secció Sindical de Comissions Obreres a Radiotelevisió Espanyola (RTVE), ha interposat una denúncia perquè la Junta Electoral de la província de Barcelona actuï contra TVE, per la vulneració dels principis de pluralitat i neutralitat en el programa Informe Semanal davant el seu tractament informatiu de les eleccions a Catalunya.

En la denúncia presentada per CCOO davant la Junta Electoral de Barcelona es detallen els fets provats, que se circumscriuen als reportatges emesos per aquest programa des del passat 28 d’octubre, quan es van convocar les eleccions al Parlament de Catalunya, a més de aporten els fonaments de drets en què es basa la denúncia presentada per la Secció Sindical a RTVE.

En la denúncia presentada es destaquen els següents fets:

-1. Els sis reportatges emesos els dies 28 d’octubre 4 de novembre, 11 de novembre, 25 de novembre i desembre 2 desenvolupen una argumentació editorial que “no és d’acord al respecte dels principis d’igualtat i neutralitat que ha de complir la Corporació RTVE”.

-2. Informe Semanal utilitza expressions com “el desafiament il·legal separatista li ha costat a Barcelona la seva elecció com a seu de l’Agència Europea del Medicament”, “el cost del desafiament il·legal separatista cal mesurar-lo en termes econòmics, a més de en termes polítics, judicials i socials “,” Forcadell i la Mesa del Parlament van renegar davant el Suprem de la secessió i van acatar la llei per evitar una estada llarga a la presó com la de Junqueras i els ex-consellers “i” segons el judici mediàtic, el grau d’alienació del desafiament il·legal separatista va aconseguir aquesta setmana el seu punt més delirant en la roda de premsa del fugit Puigdemont a Brussel·les “.

-3. El programa multiplica l’expressió ‘desafiament il·legal separatista’, declaració habitual en el discurs polític del Partit Popular “, de manera que s’aporten testimonis de polítics del PP que l’han usat, cas d’Andrea Levy i Carmen Navarro.

-4. S’arriba a l’extrem que en el reportatge “Democràcia: Llei i ordre” del 4 de novembre, Informe Semanal “imputa un delicte, que encara està en fase d’investigació”, en fer esment a la “malversació de fons”. En aquest mateix reportatge el 94% del temps de paraula és ocupat per declaracions que sostenen els arguments del Govern de Mariano Rajoy. Finalment, s’usa fins en vuit ocasions el terme “rebel·lió”, un delicte tipificat en diferents escrits de la Fiscalia General de l’Estat. Per això les acusacions del mort fiscal general Maza ocupen gairebé quatre minuts d’emissió. Per contra, no hi ha cap entrevista als diferents advocats de la defensa dels independentistes empresonats.

-5. Al programa “El periplo catalán” s’assegura que aporta “una visió acadèmica i periodística del moment decisiu que travessa Espanya”. No obstant això, no apareix cap representant de la premsa catalana, donant la paraula a Bieito Rubido (ABC), Francisco Rosell (El Mundo), Luis María Ansón (L’Imparcial) i Juan Luis Cebrián (Prisa).

CCOO a RTVE precisa les actuacions dutes a terme per aquesta representació de la plantilla davant el Consell Audiovisual de Catalunya i el Consell d’Informatius de TVE, per advertir d’aquestes males pràctiques periodístiques i deontològiques, que estan recollides en un informe amb més de mig centenar de vulneracions de la cobertura de la cadena pública al conflicte català, i conclou que es va donar una informació “tendenciosa” amb “un biaix favorable a les posicions del govern”.

CCOO demana a la Junta Electoral Central que manifesti que Informe Semanal “ha vulnerat en període electoral, els principis de pluralisme, neutralitat informativa, proporcionalitat i igualtat”.

El sindicat insta la Junta Electoral a què “actue com millor procedeixi” perquè RTVE “compleixi les seves obligacions constitucionals, fonamentalment (…) amb les relatives a les garanties de respecte als principis de pluralisme, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa per els mitjans de comunicació en període electoral “.

CCOO demana la “obertura d’un procés sancionador contra la Corporació RTVE” per “la reiteració de les infraccions” i “les conseqüències del trencament dels principis demostrats sobretot en l’afectació a la llibertat de l’opinió pública lliure, imprescindible i bàsica en un Estat de Dret “.

2361798-Denuncia_a_Informe_Semanal.pdf

Fuente :Agustín Millán Diario16.com

Comentaris
0Shares

One Comment

  1. Txell Txell

    Vergonya haurien de tenir tots aquests fills de falangistes que estan tot el dia intentant desprestigiar la nostra televisió.
    Gràcies a CCOO

Deixa un comentari