Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Mitjans alemanys comencen a denunciar que les mesures aplicades a Catalunya han sigut una cortina de fum per tapar la corrupció del PP

Comparteix
0Shares

Segons Titula el diari Alemany Deutschlandfunk, “Rajoy sota la pressió de
la investigació de la corrupció contra el Partit Popular d’Espanya”
Durant deu anys, les autoritats espanyoles investiguen en el cas més gran de corrupció del país. Al centre de la investigació: el partit governamental conservador (Partit Popular de Rajoy). Es tracta de la comptabilitat paral·lela al Partit Popular, donacions il·legals de contractistes i suborns.

Amb els seus 74 anys, Miguel Ángel Aguilar és un dels periodistes polítics més veterans d’Espanya, que també gaudeix de la “natació contra la marea”. Com la setmana passada, la ronda de debat a l’estació de ràdio Cadena Ser va tornar a cercar a Catalunya:
“Quant de temps hem estat asseguts? 40 minuts i tot el temps que estem parlant de Catalunya i el cap de la unitat de delinqüència al Parlament ha declarat que el Partit Popular és una mena d’organització criminal, que em sembla infinitament més rellevant. Una vegada més, una bona bandera nacional ho cobreix tot, és una llàstima que només estem tractant amb Catalunya, mentre que d’altres condueixen els diners a les carretons “.

“Aquesta és una organització que ha treballat durant molt de temps”

Aguilar fa referència al testimoni de l’oficial de policia, Manuel Morocho, cap de la unitat de delictes econòmics a la Comissió d’Investigació sobre l’assumpte de donació del partit. Tan clarament com el periodista ho interpreta, Morocho no va comentar l’escàndol i la xarxa empresarial que hi havia darrere:
“Aquesta és una organització que ha estat treballant des de fa molt de temps, que ha recorregut la nostra administració pública i ha crescut com un paràsit en l’administració, aprofitant la capacitat dels polítics per administrar i gastar diners públics. Utilitzen els polítics, de manera que és la forma més pura de corrupció “.
L’oficial està sota una gran pressió política i, per tant, és molt cautelós. Set vegades, els membres del “Partit del Poble” ja ho han demandat i els seus col·legues, set vegades que el poder judicial ha rebutjat els plets. I mentre la Comissió d’Investigació es reuneix al Parlament espanyol, encara hi ha diverses resolucions judicials en l’escàndol de donació del partit.
Fins i tot allí testificarà com a investigador. Segons les seves troballes, la majoria dels diners han anat als comptes de diners negre del Partit Popular. Sobre els polítics dels conservadors, que han rebut diners d’ell, va dir al Parlament:
“Són persones que han pertangut a aquesta organització política o han ocupat càrrecs en la seva estructura”.
I a petició d’un diputat, confirma els noms de molts dirigents polítics del Partit Popular, sempre amb l’afegit: “Segons l’evidència, sí”. També recau el nom del primer ministre Mariano Rajoy.

Es diu que el primer ministre Rajoy està involucrat en assumptes de corrupció

El Partit Popular destaca que fins ara són al·legats de la policia i del fiscal, que fins i tot podrien refutar la defensa davant els tribunals i adverteix que no s’ha de fer un procés paral·lel al Parlament. Carolina Bescansas de Podemos, d’altra banda, considera que el comitè d’investigació és necessari:
“Hi ha molts temas diferents, no tots els casos són els mateixos, i tot i que tenen el mateix finançament que el Partit Popular, s’han produït en regions molt diferents d’Espanya, de manera que el poder judicial no pot representar tota la imatge en un sol cas.
Per a l’esquerra, aquest trencaclosques dóna la imatge d’un veritable club de corrupció organitzat per l’extresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas:
“Els registres segonds ha dit Bárcenas que van participar en aquest club,seria de 10 a 15 empreses de construcció, les més grans d’aquest país. Abans de les eleccions parlamentàries, el “club” es va reunir i van decidir que les obres públiques són necessaris i inclosas en el programa del partit del Partit Popular. Això explica els aeroports construïts abans de la crisi econòmica en què avui no hi ha cap avió o la fallida dels operadors de la carretera, que havien de ser rescatats amb injeccions financeres de l’estat “.
Ara, els espanyols, semblen estar més interessats en la corrupció. Les persones que truquen a la ràdio espanyola es queixen ja, el tema de Catalunya no hauria de cobrir tot allò important.

Per Hans-Günter Kellner

Fuente : Deutschlandfunk

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari