Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ARA MATEIX]Més de 300 autocars i cinc vols xàrter marxen cap a Brussel·les

Comparteix
0Shares

Milers de catalans es desplacen a Brussel·les en cotxe, autobusos o avions per manifestar-se aquest dijous a la capital belga. S’hi traslladen més de 300 autocars i cinc vols xàrter. La policia de Bèlgica calcula que es manifestaran entre 20 i 30.000 catalans.

L’acte “Omplim Brussel·les”, convocat per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural, es farà davant les institucions europees per “denunciar la falta de democràcia de l’Estat espanyol i reivindicar la llibertat d’expressió i l’alliberament dels presos polítics”. La marxa arrencarà a dos quarts de dotze del matí per diferents carrers de la capital belga, molt aprop dels principals centres de poder europeus, com la Comissió, el Consell i el Parlament. I acabarà amb la intervenció de Carles Puigdemont i Marta Rovira, entre d’altres.

Durant tot el dia van arribant a Brussel·les vehicles procedents de Catalunya. Molts d’ells ja van arribar aquest dimarts. Sota l’etiqueta en anglès #RoadtoBrussels, camí de Brussel·les, moltes persones estan pujant fotografies a Twitter del seu viatge. Els que han triat la carretera han tunejat els seus vehicles amb estelades i fins i tot amb algun dels símbols d’aquests últims mesos com és el Piolín. Tampoc han faltat els llaços grocs. N’hi ha que per fer més amè el trajecte ha escollit teixir-se un gorro de color groc o bé sentir el disc de La Marató.

L’ANC i Òmnium confien que la convocatòria de la mobilització serà un èxit. Preveuen que pugui ser una de les manifestacions més grans que s’hagin fet mai a la capital belga. Les dues entitats convocants agraeixen les mostres de solidaritat que han rebut per part de la gent i alguns estaments europeus. A la vegada, creuen que és un toc d’alerta cap a les institucions europees davant la situació que viu Catalunya.

Comentaris
Comparteix
0Shares

2 Comments

 1. Rosa fredes fernandez Rosa fredes fernandez

  Yo he estado con el corazon pero por impedimento físico me quedo viendo las imágenes en ni movil

 2. Eme Eme

  Sois muy buena gente..
  Sou molt Bona gente..
  Estic am vosaltres.
  💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛

Deixa un comentari