Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]L’advocat de Puigdemont diu que Llarena vol evitar la “bufetada” de la justícia belga

Comparteix
0Shares

“Sorpresa i alegria” per una “decisió especialment insòlita”. Aquesta és la primera reacció de Jaume Alonso-Cuevillas, advocat de Carles Puigdemont, a la decisió del jutge Pablo Llarena del Tribunal Suprem de demanar la retirada de l’ordre europea de detenció contra Puigdemont i els quatre consellers cessats pel govern espanyol que són a Brussel·les.

Alonso-Cuevillas està convençut que “la raó veritable” d’aquesta decisió de Llarena “és la por que l’extradició fos denegada amb l’argument que a Espanya no es garanteix un judici just”.

“Hauria estat una bufetada molt grossa que la justícia d’un altre país europeu digués que la justícia espanyola no garanteix un judici just.”

L’advocat de Puigdemont també ha expressat la seva “satisfacció de pensar que l’estratègia que vam adoptar va ser correcta”, i ha confessat que “ahir vam sortir molt contents de la vista a Brussel·les” i que tenien “esperances fonamentades que la cosa anés bé”.

Sobre la possible vinguda de Puigdemont a Catalunya, Alonso-Cuevillas ha dit que “això ja és cosa del president” i que Puigdmont “sap que si posa un peu en territori espanyol serà immediatament detingut”.

“La gran diferència”, ha afegit Cuevillas, “és que ara vindrà si vol, i no conduït o entregat per la justícia belga”.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari