Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La solvència econòmica d’una Catalunya independent analitzada per Market Watch

Comparteix
0Shares

El mitjà digital d’informació econòmica Market Watch ha publicat un article sobre Catalunya i del procés sobiranista, on assegura que “no hi ha cap raó per la qual Catalunya no podria ser perfectament viable com a nació independent, igual que no hi havia cap raó per dir que Escòcia no podria prosperar per si sola “.Afirma el mitjà que que” no és difícil argumentar que Catalunya estaria millor si fos independent”. Explica Market Watch que Catalunya tindria un producte interior brut de 314 milions de dòlars, segons els càlculs de l’OCDE, el que la col·locaria en el lloc 34 del rànquing d’economies mundials, per davant de Portugal o Hong Kong, “que són perfectament viables per si mateixes “. El seu PIB per càpita seria de 35.000 dòlars, “el que la faria més rica que Corea del Sud, Israel o Itàlia”.

La independència de Catalunya amenaça els mercats

Pel que fa a mida, afegeix que amb 7,5 milions de persones, seria el 99 país més gran del món “i hi ha altres 94 membres de les Nacions Unides que són més petits.

Market Wartch també ha dit que la independència de Catalunya és una amenaça molt més gran per als mercats europeus del que ho ha estat mai l’independentisme escocès.

La solvència econòmica d’una Catalunya independent analitzada per Market Watch: seria viable.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari