Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[VÍDEO]El conflicte català, explicat per Stephen Colbert a ‘The Late Late Show’ per als nord-americans que encén la xarxa

Comparteix
251Shares

No és cap novetat que la situació catalana està revolucionant a tots els mitjans nacionals. El que poques persones s’esperaven és que la batussa fora a saltar a l’altre costat del toll. El peculiar humorista Stephen Colbert va donar un monòleg a ‘The Late Late Show’ en què explicava als ciutadans nord-americans tot el que s’està vivint a Catalunya, en la seva característica clau humorística.

Titulat: “Espanya: Un altre país que tracta de restaurar la democràcia”

El monologuista va fer desplegament de l’humor més sarcàstic, per a un tema sens dubte molt delicat a casa nostra. “Hi ha una crisi a Espanya, el Parlament català ha declarat la independència”, va començar el presentador, per continuar condemnant l’empresonament de vuit membres del Govern.

Colbert va reproduir a continuació les paraules de Mariano Rajoy, que deien el següent: “He decidit convocar eleccions lliures, netes i legals per restaurar la democràcia”. A això, el presentador va afegir el seu toc particular: “Perquè res és més democràtic que empresonar els que la gent va votar”. “Espanya està en el seu punt d’ebullició”, va afegir.

Stephen Colbert anima el poble català

“Els catalans se senten únics perquè tenen la seva pròpia llengua, la seva pròpia cultura i les seves lleis són com cap”, ha argumentat. L’humorista va acabar animant al poble català. “Construir un nou estat costa sobretot esforç i determinació. La resta és molt complex”, va dir. Així acabava un monòleg carregat de sàtira i jocs de paraules que sens dubte hauria estat molt més polèmic si s’hagués emès en una cadena nacional.

Comentaris
Comparteix
251Shares
Segueix-nos!

2 Comments

 1. Peter Feinmann Peter Feinmann

  Vale, que le habeis vendido la burra, ¿o tal vez pagado para que diga lo que dice? da lo mismo el motivo, es una sarta de tonterias.

  Respecto al “hecho diferencial” ¿es que el resto de españoles son iguales? ¿de verdad? ¿se parecen mucho gallegos a murcianos, santanderinos a gaditanos, o extremeños a aragoneses? En España la diverencia es la constante.

  ¿y diferencias en la gastronomia? ¡si España siempre ha vendido su amplio espectro gastronomico como bien cultural a los extranjeros!

  Aun hay mas, le habeis vendido que Cataluña tienen su propia lengua, pero tiene DOS, la catalana y la castellana, esta ultima hablada el la vida particular por mas de la mitad de los catalanes. Así que, si hubiese que decir una sola lengua que hablen los catalanes, ¡es la castellana! mal que os pese.

  Pero aún hay mas: los lazos de sangre que unen a Cataluña con el resto de España son tremendos. Los apellidos mas frecuentes en Cataluña y España son los mismos. Habeis tenido que provocar las separaciones entre familias para llegar al nivel de separatismo que se ha alzanzado. Conozco catalanes en el resto de España que están muy dolidos con la situación creada, y conozco a gente de otras partes de España que han visto como sus familiares de Cataluña se han vuelto extranjeros desconocidos, con los que no pueden hablar. Dentro de la propia Cataluña hay familias que ya no se pueden reunir todos juntos en eventos familiares, pues la política lo ha inundado todo, y lo ha enmierdado todo. Padres que vinieron emigrados de otras partes de España, han criado hijos que ahora son separatistas. Esos padres ahora debe callar el amor a su patria por no perder a sus hijos.

 2. Anònim Anònim

  🎗🎗🎗🎗 Gracies – Stephen 🌈🌍☮️🗽

Deixa un comentari