Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Mor l’expresident del Congrés Manuel Marín

Comparteix
260Shares

Manuel Marín, expresident del Congrés dels Diputats, ha mort aquest dilluns a l’edat de 68 anys, després d’una llarga malaltia, segons ha informat en un comunicat la Fundació Iberdrola Espanya, de la qual era president des de 2008. Marín, militant socialista històric, va presidir la cambra baixa entre els anys 2004 i 2008, en la primera legislatura del president José Luis Rodríguez Zapatero.

Nascut a Ciudad Real, es va llicenciar en Dret per la Universitat de Madrid i més tard es va doctorar en dret comunitari en Nancy (França). La seva carrera política va ser llarga i va començar de forma primerenca, quan va ser elegit diputat per la província de Ciudad Real a la primera legislatura democràtica de 1977.

Durant l’etapa de Felipe González, Marín va ocupar diversos càrrecs en el segon escalafó del Govern. D’entre ells, destaca que va ser Secretari d’Estat per a les relacions amb les Comunitats Europees, de manera que va participar activament en l’última fase de les negociacions per a l’adhesió d’Espanya a la UE, que va tenir lloc el 1985.

Comentaris
Comparteix
260Shares
Segueix-nos!

One Comment

  1. Manuel Espinosa timonet Manuel Espinosa timonet

    Dos sentimientos me embargan en estos momentos, alegría por los liberados y pena por los que han quedado en los calabozos, pero en ambos casos me une el mismo pensamiento: VISCA CATALUNYA REPUBLICANA.

Deixa un comentari