Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]ERC i Cs es disputarien la victòria de les eleccions del 21D, el PP baixa i segueix últim

Comparteix
0Shares

Esquerra i Ciutadans es disputarien la victòria de les eleccions del 21D a Catalunya, segons l’enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques. El sondeig recull un empat tècnic entre ERC (32 escons) i Ciutadans (31-32). En percentatge, però, Ciutadans supera en dos punts els republicans.

Els seguirien Junts per Catalunya, amb 25-26 escons, i en quarta posició el PSC, amb 21. Els comuns i la CUP empatarien amb 9 diputats, tot i que els comuns superen la CUP en percentatge de vots. El PPC, finalment, quedaria com a última força amb 7.

La suma d’escons de les forces independentistes fregaria la majoria absoluta.

El líder més ben valorat és Oriol Junqueras, seguit de Xavier Domènech i Carles Puigdemont, en tercera posició.

En canvi, Puigdemont és el candidat preferit per ser el nou president de la Generalitat, amb un 28,1 per cent; Miquel Iceta el segueix amb un 15,8, seguit de ben a prop per Oriol Junqueras, amb un 15,6. Inés Arrimadas és la quarta, amb un 14,6; Xavier Domènech té un 6,2; Xavier García Albiol, un 2,6, i tanca la llista Carles Riera, amb un 1,5.

Comentaris
Comparteix
0Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari