Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

La contundent i emotiva primera piulada de Raül Romeva en LLibertat

Comparteix
0Shares

Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva i Carles Mundó han sortit poc després de dos quarts de 7 de la tarda de la presó d’Estremera, on estaven ingressats de forma preventiva des del 2 de novembre, acusats de rebel·lió, sedició i malversació de fons. N’han sortit a peu, acompanyats dels seus familiars, després de pagar la fiança de 100.000 euros que els han imposat i amb alguns minuts de retard respecte a l’hora prevista.

Poc després de quedar en llibertat, Raül Romeva ha donat les gràcies en un tuit a tothom que els ha fet costat i ha recordat els que continuaran a la presó:

33 dies i 32 nits després, els consellers cessats pel 155 que l’Audiència Nacional va ordenar empresonar tornen a casa. No hi han tornat tots. Només sis dels vuit membres del govern que va organitzar el referèndum de l’1 d’octubre. Són Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Raül Romeva, Meritxell Borràs i Carles Mundó.

A Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena els manté en presó preventiva. Argumenta que hi ha risc de reiteració delictiva.

Borràs i Bassa, que eren a Alcalá-Meco, han estat les primeres a sortir. Poc abans de les quatre de la tarda, han quedat en llibertat. Han sortit de la presó en una furgoneta. No n’han sortit a peu perquè Borràs té un esquinç al turmell.

Les conselleres cessades només s’han aturat per recollir la mare de Borràs i els dos fills de Bassa. Una mica més endavant -i ja sense la pressió de les càmeres- les conselleres destituïdes s’han pogut fer les primeres fotos en llibertat i abraçar-se amb altres familiars i alguns membres dels seus partits.

Més temps han trigat els quatre consellers cessat que han quedat en llibertat. Es preveia que sortirien a les sis de la tarda, però han hagut d’esperar tres quarts d’hora més. Ja era fosc quan Rull, Turull, Romeva i Mundó han sortit d’Estremera.

Els quatre han saludat els familiars, amics i companys que els esperaven i han pujat en un cotxe que els porta cap a Catalunya. Aquesta mateixa nit arribaran al país i s’hauran de preparar per fer campanya. Tots són candidats, a la llista d’ERC o de Junts per Catalunya, com també ho és Dolors Bassa. Meritxell Borràs va decidir deixar la política.

Tots els alliberats han hagut de pagar una fiança de 100.000 euros, que ha abonat la caixa de solidaritat de l’ANC i Òmnium.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

5 Comments

 1. Enri Enri

  Gràcies, gràcies i Moltíssimes gràcies, are em de continuar lluitant per aconseguir alliberar els que s’han quedat a la presó i lluitant per un país lliure i els que heu sortit no feu síuspla, ni un pas enrere!

 2. M.Angels Cuadras M.Angels Cuadras

  Air vaig plorar…….contenta per que tonaveu a casa pero….moltisimmmmmmper els que es quedavan.
  Sento molta tristesa per ells iper les seves families te de ser mol dur

 3. Francesc Biscamps Valero Francesc Biscamps Valero

  Gracies per el sacrifici que he fet per nosaltres i per el nostre Pais tot el nostre recolçament,Multisimas Gracies Visca Catalunya Lliure

 4. Francesc Biscamps Valero Francesc Biscamps Valero

  Gracies per el vostre compromis,per el vostre sacrifici i per la dignitat del nostre Pais Moltes gracies Visca Catalunya Lliure

 5. Laura Laura

  Ja sou uns quants menys el que dormiu en un cau cada nit. La alegría que sent la meva ànima es tant i tant incontrolable que no puc controlar el plor. UN plor de felicitat que queda estroncat quan veig els que ens queden dins. Cada nit, en anar a dormir, l’últim pensament, per ells, sempre, de vegades, fins hi tot els somnis. Pagarem el que calgui, fem Més concerts, més activitats, hem d’estar preparats. La meva vida no pot ni podrà tenir un Glop de felicitat fins que no els tinguem a tots aquí. Però per primera vegada, no podem ser invidents al fet que, el poble i els nostres politics, SOm una sola ànima, aixó aquest podríts no ho aconsseguiran mai. Ningú els estima.

Deixa un comentari