Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ÚLTIMA HORA]Rajoy: “El conte de l’independentisme no dóna més de si; el ‘Procés’ ha acabat i malament “

Comparteix
581Shares

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha tornat a posar en valor l’eficàcia de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució per a la recuperació de la “tranquil·litat i convivència” davant de les “somnis” i “el caos i una enorme crisi, la més important en dècades “, que va provocar l’anterior Executiu català. Però amb el precepte constitucional Catalunya “ha recobrat la legalitat, la confiança” i “pot recuperar el camí recuperació econòmica” perquè “el conte de l’independentisme ja no dóna més de si, ningú ho recolza i és normal”.

Després d’un amè passeig per la localitat de Castelldefels, Rajoy, acompanyat del president del PPC, Xavier García Albiol, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i el delegat del Govern a Catalunya, Enric millo, s’han desplaçat a Mataró, on han participat en un dinar. El president del Govern ha agraït allí als membres del PP de Catalunya la seva obstinació per defensar les lleis, la Constitució i els “valors europeus que van donar suport a Espanya quan va prendre la decisió que havia de prendre”.

Després ha remarcat “la solució a la deriva” independentista en què estava sumida Catalunya “va començar amb l’activació del 155”, una decisió de la qual ha presumit i que ha provocat l’obertura d’una nova etapa amb les eleccions catalanes al calendari. Amb aquest precepte constitucional i la convocatòria electoral, “el conte de l’independentisme ja no dóna més de si, ningú ho recolza i és normal”, ha comentat.

Rajoy ha advertit que els comicis que vénen són “per acabar amb l’abstracció” i “perquè corri l’aire”, perquè “ja és hora de parlar de coses diferents que l’Procés”. I és que al seu parer, “el ‘Procés’ ha acabat i ha acabat malament” i ara el que hi ha per davant “són les eleccions per cosir ferides, per obrir una nova etapa” en què “apostar per creixement, evitar que Catalunya es quedi despenjada de la recuperació econòmica “, per” recuperar les institucions “, i” perquè el Parlament actuï en lloc que hi hagi un president que decideixi quan l’obre i quan el tanca perquè això és de règims antidemocràtics “, ha criticat. En definitiva, “són eleccions perquè tothom vegi Catatunya com un focus de progrés i no font de problemes”.

“El ‘Procés’ ha estat molt negatiu per a l’economia, una mentida, una més”
Segons el president, “el ‘Procés’ ha estat molt negatiu per a l’economia, una mentida, una més”, després de la qual cosa ha recordat algunes de les que asseveracions amb que els independentistes han faltat a la veritat en el seu relat. “Van dir que no anava a afectar l’economia, i encara sort que no ha afectat”, ha ironitzat; “Que anaven a comptar amb el suport d’Europa, ¿amb el suport de qui?”, Ha tornat a ironitzar. “Que es quedarien a Europa”. I en aquest punt a retret a Puigdemont seves crítiques als principals dirigents de la UE en les últim discursos. “Seria convenient que deixessin de carregar contra les persones que dirigeixen Europa” perqu “convé triar bé als enemics perquè si no acabes tenint problemes”, ha consejado.

En la seva opinió, Catalunya necessita “reconciliar-se amb la veritat”, amb la llei “amb el seu” dinamisme “, el seu” vocació europea “i” amb si mateixa “. Per a Rajoy, ara és primordial “recobrar la convivència en pau”, si “pluralitat”, i ha admès que “caldrà posar en valor” el 22-D el caràcter a favor de parlar dialogar i negociar que sempre ha tingut Catalunya.

Catalunya necessita “reconciliar-se amb la veritat”, amb la llei “amb el seu” dinamisme “, el seu” vocació europea “i” amb si mateixa ”
Rajoy ha resumit el programa electoral del PPC, que es basa en “recuperar la normalitat, generar normalitat, convivència i acabar amb les tensions”, i ha reclamat un govern “que compleixi la llei i s’ocupi dels problemes fonamentals de la gent” . Però al seu entendre, el PP no ha de “explicar molt més” dels seus objectius, ja que “no és moment d’ocurrències ni d’intentar acontentar a qui no vol ser acontentat”.

Per part dels populars, la posició és “clara i nítida”, perquè “tothom sap el que va a fer el PP”: defensar la Constitució i els drets dels ciutadans, “que són més importants que els drets dels territoris o de les hectàrees “, ha assenyalat.

Fotografía facilitada por el Partido Popular, del presidente del Gobierno, Mariano Rajoy (2i), que se ha trasladado hoy a la localidad barcelonesa de Castelldefels para dar un paseo junto al candidato del PPC a las elecciones del 21D, Xavier García Albiol (i), antes del mitin en el que ambos participarán en Mataró. (Tarek Mohamed / EFE)

Anteriorment, el president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, havia donat les gràcies per haver aplicat l’article 155 de la Constitució i per haver destituït a tots els càrrecs de les anomenades ‘ambaixades’ de Catalunya “que es dedicaven a parlar malament de Catalunya i d’Espanya “. En aquest sentit, el dirigent va animar a seguir endavant per aquestes vies: “Si és per nosaltres pots seguir amb aquest treball en les pròximes setmanes per que t’ho anem a agrair”.

Rajoy aposta per defensar la Constitució i els drets dels ciutadans, “que són més importants que els drets dels territoris o de les hectàrees”, ha assenyalat

Comentaris
Comparteix
581Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari