Press "Enter" to skip to content

Miquel Iceta: Catalunya ha de deixar enrere “el lío, el follón, el ruido” i buscar una solució al caos que “ha dividido a la sociedad catalana”

Segueix-nos a Facebook!
Comparteix
650Shares

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, ha defensat les seves propostes d’una hisenda federal, del principi d’ “ordinalitat” i d’acordar una condonació del deute autonòmic, perquè, ha assegurat, “nosaltres no demanem res a no demanem per a altres “.

Iceta ha fet aquestes declaracions en la inauguració a Barcelona de la III Convenció Federalista organitzada per la Fundació Campalans i la Fundació Friedrich Ebert Stiftung, en què també ha intervingut l’expresident de la Generalitat José Montilla.
Defensa la seva proposta d’hisenda federal i demana una condonació del deute autonòmic de Catalunya
El candidat socialista ha resumit les seves propostes de crear una hisenda federal perquè la Generalitat, en consorci amb l’Estat, recapti i gestioni tots els impostos; la seva defensa del principi de “ordinalitat” perquè “solidari no sigui finalment penalitzat”; i de la condonació de part del deute a Catalunya.

Ha recordat que aquestes propostes les va fer ja el 2015, però “no va interessar a ningú” i ha assegurat que han estat compartides per altres dirigents socialistes, com el president de la Comunitat Valenciana Ximo Puig, però ha lamentat que si les diu ell alguns interpreten que “hi ha alguna cosa estranya”.

També ha recorregut a titulars de premsa segons les quals el ministre d’Hisenda, Jesús Montoro, no descarta un quitament per les autonomies, per afirmar: “nosaltres no demanem res que no demanem per a altres, el que pensem són les millors solucions vistes des d’una perspectiva federal per a tothom”, ha assegurat.

El candidat ha lamentat que a Espanya “quan es parla de federalisme es creu que ens separarà; a l’inrevés, federalisme és unió i llibertat, una sense l’altra no és possible”.

Iceta creu que el federalisme és una fórmula que permet la convivència i la diversitat
Iceta s’ha compromès a, si arriba a la presidència de la Generalitat, ser un president “compromès en la transformació federal d’Espanya” i ha ofert “lleialtat, però sense ser menys exigents que altres”.

El candidat socialista està convençut que aquesta estratègia donarà millors resultats que els aconseguits per “els que han fet trampes o han volgut obtenir avantatges d’una situació política endimoniada”.

Ha fet una rotunda defensa del federalisme com a fórmula d’organització de la convivència “des del respecte i la llibertat del ciutadà” i ha elogiat la flexibilitat que permet per adaptar-se a les característiques de països tan diversos com el Canadà, Suïssa, Brasil, Alemanya o Austràlia .

No obstant això, ha advertit que el federalisme “també és exigent i requereix compromís, acord, diàleg, pacte”, processos de negociació i cessió mútua. Miquel Iceta creu que Catalunya ha de deixar enrere “l’embolic, el rebombori, el soroll” i buscar una solució al caos que “ha dividit la societat catalana, ha debilitat l’economia i ha afectat la seva imatge”.

Comentaris
Comparteix
650Shares

One Comment

  1. Llienç Llienç 3 de Desembre de 2017

    Sempre amb idees obsoletes que sedueixen als ciutadans mes engoixats, però que no s’han pogut portar mai a la pràctica. Ni tan sols ha pogut portar a la pràctica el “Pedro, por favor, sàaalvanos de Mariano (Rajoy)!!!!” I mai ha aclarit com es pot acordar un federalisme amb paisos que previament no son estats. Es un populista oportuniste que ven fum.

Deixa un comentari

Ofertas Depilación Láser El Financial Times tria Catalunya com la millor regió del sud d’Europa per invertir
650Shares