Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

L’Ajuntament de València paga 145.000 euros per un ‘power point’ de 10 fulls

Comparteix
0Shares

El cas Taula no deixa d’oferir sorpreses al llarg de la instrucció judicial. L’última, la proporcionada pel qual va ser cap de servei d’Innovació, Ramon F., que va declarar aquest divendres que l’Ajuntament de València va pagar, a través de la fundació municipal Fivec, 145.000 euros per un pla d’innovació per al consistori a la empresa Laterne Product Council, l’empresa pantalla que suposadament va canalitzar i va pagar els diners B de la campanya electoral del PP de Rita Barberá en les eleccions municipals de 2007.

El problema és que aquest pla consistia en un power point de deu fulls en què només es llegeix que l’Ajuntament necessita el pla, però en cap lloc s’explica com dur a terme aquest pla. Ramón F. també va mostrar un document, suposadament secret, en la primera pàgina es podia llegir ‘esborrany’, el que ha aixecat les suspicàcies del ministeri fiscal per dos motius, el primer pel fet que hi hagi un document classificat com a secret quan es ha pagat amb diners públics, i el segon per que es pagués alguna cosa que és “un esborrany ‘, ni tan sols un document acabat.

Alguns dels presents en l’interrogatori van assenyalar a València Plaça que “aquesta declaració enfonsa una mica més, si és possible, a qui va ser mà dreta de l’alcaldessa, Alfonso Grau, ja que suposadament va ser ell, juntament amb els responsables polítics de l’àrea d’Innovació , qui va autoritzar el pagament de 145.000 euros públics per un simple power point d’uns deu folis “. Les fonts consultades per aquest diari no descarten que es citi a més persones relacionades amb la fundació Fivec, ja que és una de les fundacions públiques que suposadament van desviar fons per pagar la campanya electoral de les eleccions municipals de l’any 2007.

Empreses

D’altra banda, aquest divendres també estaven citats a declarar els amo de la constructora Nou Litoral Juan Bautista Soler -expresident del València CF- i Juan Carlos Soler. Aquesta empresa suposadament va ajudar amb 360.000 euros a l’ ‘dopatge’ electoral del PP de València en l’any 2007. Els Soler no van llançar gens de llum a la investigació.

Igual que en el cas de la resta d’empresaris que han declarat com a testimonis, els presumptes delictes comesos estarien prescrits. Van afirmar no recordar què va passar aquells mesos i, com els altres, van parlar sobre un projecte fallit amb l’empresa Laterne per potenciar l’entrada d’inversors estrangers i promocionar la ciutat. Tampoc van presentar documentació perquè “algunes de les empreses estan en liquidació” i, a més, en haver passat més de cinc anys “no la conserven”.

També tenien una cita al jutjat els representants de Construccions Luján, Àgora Parimonial i Inmotec. Segons el sumari, estàs empreses haurien finançat el PP de Rita Barberá en 2007 amb 20.600, 30.000 euros les dues primeres. De la tercera no consta la quantitat concreta.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari