Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El Govern treu 3.500 milions de la guardiola de les pensions i esgota el préstec del Tresor

Comparteix
500Shares

El Govern fa servir les ultimes les opcions que té per al pagament de les pensions de desembre, que serà doble en incloure una paga extra. Aquest divendres la Seguretat Social ha tret 3.586 milions d’euros del Fons de Reserva -la guardiola de les pensions- i ha esgotat els 4.206.000 d’euros restants del préstec de 10.192.000 que l’Estat va concedir al sistema en els pressupostos.

Amb aquesta disposició que es farà de la ‘guardiola’, quedaran 8.095.000 d’euros l’1 de desembre.

S’haurien d’abonar 17.470 milions al desembre

Segons ha informat el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social en un comunicat, la Seguretat Social abonarà al desembre als pensionistes un total de 17.470 milions d’euros per les nòmines ordinària i extraordinària de les pensions més la liquidació de l’IRPF de les mateixes.

El Ministeri ha assenyalat que el finançament de la nòmina de les pensions prové “principalment” de la recaptació de cotitzacions del sistema. Així, dels més de 17.400 milions que desemborsa la Tresoreria per la ‘extra’ de desembre, 7.792.000 procedeixen de recursos addicionals, repartits entre la guardiola de les pensions i el préstec.

L’any s’han necessitat 17.292.000 de fora del sistema

En el conjunt de 2017 s’han requerit un total de 17.292.000 d’euros de recursos addicionals per afrontar les despeses per pensions, xifra que s’obté després de sumar el total del préstec i els 7.100 milions d’euros que s’han disposat de la coneguda com guardiola de les pensions.

El Departament de Fátima Báñez ha recordat que al mes de desembre, igual que el de juliol, la Tresoreria General de la Seguretat Social afronta un desemborsament “important”, ja que els beneficiaris dels més de 9,5 milions de pensions reben tant la nòmina habitual com la paga extraordinària de desembre. A més, a aquesta xifra cal afegir també el pagament de l’IRPF de les pensions subjectes a aquest impost.

Comentaris
Comparteix
500Shares

Be First to Comment

Deixa un comentari