Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El PP vol prohibir l’anonimat a les xarxes socials tot i que ” M. Rajoy” segueix sent un misteri

Comparteix
332Shares

El portaveu parlamentari del PP, Rafael Hernando, ha informat aquest dimecres que partit plantejarà a la resta de grups del Congrés la necessitat d’estudiar canvis en l’actual legislació per acabar amb els comptes o perfils anònims a les xarxes socials. Una mesura que asseguren busca combatre situacions d’amenaça i assetjament.

Així ho ha avançat Hernando als periodistes després d’haver acompanyat la secretària primera del Congrés, la popular Alícia Sánchez-Camacho, a la comissaria de la Cambra Baixa per posar una denúncia contra un usuari de Twitter que ha lamentat que la catalana no hagués estat víctima dels cinc acusats per la suposada violació grupal a una jove en els Sanfermines de 2016, coneguts com ‘la Rajada’.

“A ti te tendría que haber encontrado ‘La Manada'”, li ha escrit aquest dimarts l’usuari @birostaenric a Sánchez-Camacho quan la diputada ha compartit a Twitter un enllaç a la seva intervenció a la cambra baixa sobre l’aplicació de l’article 155 en Catalunya.

El dirigent popular ha denunciat que l’anonimat a les xarxes socials s’hagin convertit en “un element d’assetjament” a les persones de manera “absolutament menyspreable”. Singularment, s’ha referit a dones que, com Sánchez-Camacho, pateixen aquest assetjament “pel fet de ser dones”, a les quals ha animat a denunciar-ho.

A més, Hernando ha revelat que ha encarregat a Sánchez-Camacho que conversi amb la resta de forces parlamentàries i també en el si de la UE per veure què es pot fer per acabar amb l’anonimat a les xarxes, “que és la barrera a la que s’escuden alguns per actuar de manera impune i covard “.

Demanen a les empreses que “prenguin nota”

Preguntat en aquest punt si el PP està disposat a parlar amb les empreses que hi ha darrere de les xarxes socials, Hernando ha respost que una de les responsabilitats d’aquest tipus de companyies és evitar que, amb la seva tecnologia, “es puguin emparar conductes delictives” i, per tant, es converteixin en empreses “cada dia més responsables socialment”.

Segons ha insistit, darrere dels pseudònims ha d’haver una identitat clara perquè d’aquesta manera no només s’acabarà amb els assetjadors anònims, sinó també es frenarà la utilització de robots “que pretenen donar l’aparença d’una gran presència d’opinions de la gent i després deriven en la propagació de falsedats, mentides i assetjaments a les persones “.

Hernando considera que aquest és un assumpte que no només fos un espanyol, sinó “global”, i que les companyies que estan darrere de les xarxes socials “prenguin nota”. “No crec que als responsables d’aquestes companyies els agradi el que s’estan produint en les converses a la xarxes”, ha postil·lat.

La denúncia de Sánchez-Camacho

Minuts abans, Sánchez-Camacho confirmava que havia posat una denúncia a la comissaria que hi ha al Congrés davant els múltiples tuits “insultants, amenaçadores i supremacistes” que va rebre aquest dilluns a la nit en què, entre altres coses, pretenien fer-la fora de Catalunya .

I, en concret, la secretària primera del Congrés ha recalcat que ha denunciat el tuit en què li desitjaven que es trobés amb ‘La Manada’ per suposar “una incitació a la violència i a les agressions sexuals”.

“En el moment en què estem, aquests tuits són un exemple més de l’odi que s’ha fomentat, especialment a Catalunya contra el discrepant, contra la llibertat d’aquells que no estem sota l’hegemonia del pensament únic”, ha sentenciat.

En tot cas, Sánchez-Camacho ha remarcat que, tot i les “amenaces” i les “coaccions”, ni a ella ni al PP li van a “callar”. “Jo seguiré expressant que vull una societat catalana que no estigui amenaçada, que no es la coaccioni, que no es la amedrente i en la qual no s’insulti als que creiem en Catalunya i a Espanya”. ha emfatitzat.

I encara que també seria important saber qui és el misteriós M. Rajoy, els populars donen prioritat a treure de l’anonimat a usuaris de Twitter.

Comentaris
Comparteix
332Shares

One Comment

  1. Jose Jose

    Jo crec que M. Rajoy és Mariano Rajoy.

Deixa un comentari