Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ARA MATEIX]Pablo Iglesias anuncia un recurs al TC contra l’aplicació de l’article 155

Comparteix
629Shares

A cinc dies perquè comenci la campanya electoral del 21-D, el líder d’Podem, Pablo Iglesias, ha anunciat als passadissos del Congrés que presentarà davant el Tribunal Constitucional un recurs contra l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

La decisió del dirigent de la formació “Podemos” arriba només unes hores després d’haver rebut una estirada d’orelles per part d’ERC, que li va retreure no haver-ho fet ja quan el partit a Catalunya, Catalunya en comú, es posiciona en contra de l’aplicació del precepte constitucional.

Va ser el diputat d’ERC Gabriel Rufián qui els va convidar aquest dimecres al fet que “recorrin davant el Tribunal Constitucional el cop d’Estat que suposa el 155”. I és que ERC i PDeCAT no tenen la suficient força per presentar aquest recurs ni tan sols encara que aconseguissin el suport del PNB i Bildu, perquè la llei exigeix ​​un mínim de 50 diputats per poder acudir al Constitucional.

Podem ha rebutjat l’aplicació del 155 des que el Govern va començar a remenar aquesta mesura. No obstant això, fins ara no havia apostat públicament per recórrer-ho davant els tribunals; una possibilitat que sí que va posar sobre la taula el seu soci català d’En comú, però sense arribar a posar-la en marxa, fins aquest moment.

ERC i PDeCAT no tenen la suficient força per presentar aquest recurs ni tan sols encara que aconseguissin el suport del PNB i Bildu, perquè la llei exigeix ​​un mínim de 50 diputats
El que sí va recórrer a finals de setembre el grup confederal, abans que tingués lloc el referèndum de l’1 d’octubre, davant el Tribunal Suprem, van ser els controls imposats per Hisenda a la Generalitat de Catalunya, per entendre que suposaven la intervenció “de facto” de la comunitat autònoma però sense recórrer a l’article 155 de la Constitució, que obre la porta a aquesta via i que ha d’autoritzar el Senat.

Comentaris
Comparteix
629Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari