Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Zoido:”No hi ha cap dada preocupant sobre la violència de l’extrema dreta a Espanya”

Comparteix
0Shares

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, assegura que no hi ha cap dada preocupant sobre la violència de l’extrema dreta a Espanya, i que només hi ha hagut accions puntuals a Catalunya i al País Valencià. El ministre ha respost al Congrés dels Diputats una pregunta del grup parlamentari socialista, que acusava el govern espanyol de banalitzar el feixisme.

Zoido ha assegurat que no s’ha incrementat l’activitat violenta dels grups d’extrema dreta. Comparativament amb l’any passat, les dades del primer semestre del 2017 reflecteixen una davallada dels incidents protagonitzats per l’extrema dreta. A més, ha dit que aquest any s’han registrat tres nous grups feixistes, mentre que per la part de l’extrema esquerra han estat sis.

Segons informa TV3, a preguntes del diputat socialista Artemi Rallo, que li ha exposat la “preocupació” per l’augment de les actituds violentes de l’extrema dreta als carrers, el ministre ha defensat que hi ha “tolerància zero” davant dels grups violents i els delictes d’odi, “vinguin d’on vinguin”. I s’ha basat en les dades oficials de les actuacions de les forces de seguretat de l’Estat per remarcar que els aldarulls de grups ultres són “fets puntuals”.

Ja als passadissos, Zoido ha recordat que hi va haver 15 detinguts per la manifestació de València i també una vintena a Barcelona. Preguntat sobre si considera que Alemanya és un exemple de com tancar una “etapa tan negra com el feixisme”, el ministre ha assegurat que a Espanya “també s’ha sabut tancar” i ha insistit que hi ha “tolerància zero amb el radicalisme”.

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari