Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Xavier García Albiol fa esclatar la xarxa amb aquesta piulada sobre el mercadillo de Badalona

Comparteix
0Shares

El president del partit popular a Catalunya, Xavier García Albiol, ha fet un recorregut pel mercat de badalona on s’ha s’ha fet fotos amb alguns dels concurrents del lloc i amb la seva piulada ha fet esclatar la xarxa.

El tríptic de la polèmica.

El 2010, quan preparava la seva estratègia per ascendir a l’alcaldia, García Albiol va editar uns pamflets que vinculaven els gitanos romanesos amb la delinqüència. En el tríptic apareixia una foto de romanesos d’ètnia gitana amb una pregunta impresa. “El teu barri és segur?”. Després d’això, una promesa: “Podrem sortir pel barri amb la seguretat de no ser assetjats o atracats. Albiol va ser portat a judici per SOS racisme, i finalment va ser absolt tot i reconèixer que” va ofendre “als gitanos romanesos.” Em sembla el món al revés. Aquells que defensem i lluitem contra els que delinqueixen som els culpables per donar la nostra opinió “, va dir en ple procés judicial.

Els gitanos romanesos, “una plaga que només ha vingut a delinquir”. El tríptic no va ser l’única acció contra els gitanos romanesos, un dels col·lectius als quals més va atacar, amb la connivència de la direcció del seu partit: “Han vingut exclusivament a ser delinqüents”, va dir Albiol mentre era cap de l’oposició. Va titllar al col·lectiu de “plaga” i va prometre no donar-los “ni un euro” en ajudes.

“Aquí no tenim campaments de gitanos, aquí és pitjor: estan als barris”.

La decisió de Nicolas Sarkozy d’expulsar els gitanos romanesos de França va motivar que Albiol es fixés en aquest col·lectiu per atiar el seu discurs xenòfob. El llavors cap de l’oposició municipal va convidar a una eurodiputada francesa a passejar per Badalona per vincular la situació a França amb la de la ciutat catalana. Mesos més tard, Albiol va assegurar que a la localitat la situació encara era pitjor: “Aquí no tenim campaments de gitanos com a França, aquí la situació és encara pitjor, estan repartits pels barris, fent la vida impossible als veïns i, a sobre , quan ens queixem, ens ataquen i ens titllen de racistes “.

“O accepten els nostres valors o que es tornin per on han vingut”.

Albiol ha estat una peça important en el PP català des que els sondejos el situaven en una bona posició per governar Badalona, ​​fita que va aconseguir en 2011. Quan portava un any en el comandament, com a regidor més important del partit a Catalunya, va aconseguir que el PP acceptés les seves tesis sobre immigració en l’ideari del partit. Durant el congrés del PP català va aconseguir que la ponència en política social fixés la reducció d’ajudes als immigrants i va proclamar: “La nostra capacitat d’acollida no és il·limitada. O accepten els nostres valors o que es tornin per on han vingut”

Comentaris
Comparteix
0Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari