Press "Enter" to skip to content

L’article sobre la democràcia d’un diari espanyol que fa furor a internet: “No calia empresonar “els Jordis”

Puntuació dels lectors

Segons informa Diario16.com, No calia tractar d’impedir per tots els mitjans una consulta a Catalunya sobre l’opinió pública referent a la independència. Res millor per conèixer què pensa la població sobre un assumpte històric i que ha estat per a moltes persones una raó de lluita incansable. Bé podria el Govern d’Espanya haver establert els paràmetres per garantir que tots tinguessin veu, que es fes una consulta amb totes les garanties, acordant fins i tot que no fos vinculant, però sí una eina de coneixement d’una realitat social; podrien haver parlat de tantes qüestions importants …. I com que el Partit Popular està preocupat a embolicar-(i embolicar-ho tot, dit sigui de pas) amb la bandera d’Espanya, el PSOE podria haver-li posat el fre a aquesta situació tan lamentable.
Podria el PSOE haver posat peu en paret, fer d’oposició, i de pas, de partit d’Esquerres (perquè ho diu contínuament, vaja). I així, plantejar-li al Govern d’Espanya que, o garantia una consulta pacífica, amb totes les garanties, per poder escoltar a una societat catalana desatesa en moltes qüestions durant els últims anys, o es plantejaria una moció de censura. No era desgavellat ja a mitjans de setembre el fet de pensar que el Partit Popular arrasaria amb tot el que pogués, amb tot el que sonés a rumba catalana. Ja llavors Pedro Sánchez va rebre missatges explícits avisant del que passaria si no s’apartava dels Populars. L’hi van dir moltes veus. Va preferir callar, quedar-se a una banda, mentre a les reunions que mantenia el seu partit amb membres del Govern els convencien que res passaria l’1 d’octubre a Barcelona. Aclareixo: quan li deien als socialistes que “res passaria” es referien a que no hi hauria urnes, ni vots ni res de res. No obstant això va haver. Va haver-hi molt. Molts pals, molta violència, molt dolor. I molta dignitat, molt valor, i molta cultura democràtica per part del poble que va voler expressar-se. Perquè recordo que, tot i no haver garanties per poder considerar aquesta votació com fotografia d’una opinió massiva, hi va haver vots (els menys) que van dir que NO. I a aquesta gent també li van partir la cara. Els pals van ser contra els que simplement volien dir el que pensaven. I això és un motiu suficient per plantejar-li al Govern de Rajoy una moció de censura en tota regla.
Per si fos poc, l’agressivitat verbal, informativa, i per qualsevol mitjà possible del Govern d’Espanya ha anat en augment. S’ha mentit, difamat, humiliat a moltíssima gent. No només a la població catalana, sinó també als que llegim els diaris espanyols, consumim televisió i ràdio. Hem vist la quantitat de mentides que s’han publicat i davant les quals la gran majoria no ha pogut reaccionar, ja que molts ni tan sols saben per aquestes terres que, per exemple, “els Jordis” van pujar a aquell cotxe de la Guàrdia Civil havent demanat permís prèviament als agents. Aquí molt pocs saben que, pujats a aquest cotxe, megàfon en mà, van demanar a tothom que es comportés amb calma, de manera pacífica, que deixessin treballar a la justícia en les seves investigacions, els policies, i que marxessin a casa sense organitzar cap tipus d’altercat. Sí, aquests als quals aquí es va veure dalt d’un cotxe ple d’adhesius, quan ens volien donar a entendre que eren uns violents que estaven en realitat aclamant a les masses perquè robessin armes del vehicle i altres barbaritats, estaven fent tot el contrari .
Se suposa que van estar mobilitzant les masses per organitzar concentracions tumultuàries, on entre altres coses, es van robar armes d’un cotxe de policia. Això s’ha estat dient per aquí fins a la sacietat. I no hi ha hagut una sola prova de tals afirmacions. De fet, a cap policia li va faltar cap arma al final del dia. Ni un sol atestat policial es va redactar en aquella manifestació. Res. Va haver de demanar-li el fiscal general, que al seu torn la jutge Lamela ordenés redactar atestats per poder-los incorporar a la querella contra els Jordis. ¿Vostè sabia això ?. Doncs comenci a dubtar de moltes de les coses que ens estan explicant.

No calia empresonar “els Jordis”

No calia empresonar a cap polític. Ni emmanillar a detenir-lo. Ni humiliar ningú. Ni insultar a cap persona. No calia però aquí molta gent, molts polítics, molts periodistes, ho estan fent de manera freqüent. Com justifiquen qualsevol qüestió sense valorar les veus més sàvies sobre aquests assumptes. No cal generar més confusió ni soroll. O sí que ho és?

Si Espanya vol presumir de democràcia hauria, el primer, plantejar quina imatge dóna. Com es comporten els seus principals dirigents polítics. Plantejar-que les faltes de respecte, les agressions verbals contra els que pensen diferent a ells, suposen una minva democràtica important. La població, potser podria plantejar el que significa caminar penjant banderes dels balcons perquè així ho està demanant un Govern (a través dels seus portaveus) assenyalat per corrupció, on al capdavant se situa el partit més corrupte de tot Europa.

Ja arriben veus “externes” que no tenen traves a dir-li a Rajoy que el seu comportament és “com el d’un franquista autoritari” (exprimer ministre belga); o que està anant massa lluny (viceprimer ministre belga i Ministre d’Interior); o que s’estan violant els Drets Fonamentals consagrats en la Carta Europea (Varoufakis costat de cent firmes de reconegut prestigi internacional). Són ja moltes les veus que li demanen a la Unió Europea que intervingui. Que prengui cartes en l’assumpte. I ho diuen des de la perspectiva de considerar que Rajoy i els seus estan trepitjant la Democràcia i els Drets Humans. Ni tan sols perquè es plantegin defensar una posició independentista; no. Es parla de democràcia. Sense més.

I d’això parlem molts. Que no som independentistes però que entenem que defensar l’independentisme o qualsevol altra qüestió que interessi a la població (comprensible quan tenim un sistema territorial que pot donar lloc a plantejar-ho), de manera pacífica i constructiva, ha de tenir respecte i garanties de ser plantejat en un marc i context on ningú pugui témer per plantejar les seves idees. I això ha d’estar garantit per l’Estat.

Deixem de parlar de “constitucionalistes” per parlar de “Demòcrates”. És moment de treure les caretes.

Fuente:Diario16.com

Comentaris
COMPARTEIX !
  • 1.1K
    Shares

2 Comments

  1. Marian Marian 30 de Novembre de 2017

    Els angelets dels jordis estaban dalt del cotxes de la guardia civil incitan als independentistas a que els xafecin ,o sigui per mi estan aon estaria yo si fes lo mateix que ells a la preso y ara sortiran tots no mes deien que acepten 155 un altre incoherencia amb tot el que an fet yo tambe imcunplire la lley y despres dire que aceptu la lley y ala al carrer ; aixo no mes vol dir que la justicia es mol contundent amb els pobres no tan amb els rics y amb los politics es la reostia consagrada arriva la ley de españa quina decepcio’.

  2. Laura Laura 29 de Novembre de 2017

    Resistim! Imprescindible! …. ?? ellaaa caurà….

Deixa un comentari

Mission News Theme by Compete Themes.
✅ RECLAMAR GASTOS HIPOTECA ✅Ofertas Depilación Láser