Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

[ARA MATEIX]La Junta Electoral Prohibeix a TV3 i Catalunya Ràdio dir “consellers empresonats” o “president Puigdemont” i dona, parcialment, la raó al partit d’Albert Rivera

Comparteix
1347Shares

La Junta Electoral Central ha prohibit a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) l’ús de les expressions com “consellers empresonats” o “llista del president”. La JEC ha donat donat la raó a Ciutadans i considera que l’ús d’aquestes expressions als mitjans públics “poden confondre l’espectador mitjà” i “vulneren el principi de neutralitat informativa”:

“El respecte als principis de pluralisme polític i social, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa en tota la programació dels mitjans de comunicació de titularitat pública.”

En una resolución, la Junta Electoral Central assegura que amb aquestes expressions “es poden afavorir determinades candidatures” i, a més, es dona una visió distorsionada de la realitat. Segons la JEC, “no hi ha ni tal exili ni una suposada persecució política” sinó una “aplicación de la llei”.

En la mateixa resolució, la JEC apunta que els mitjans públics es poden fer servir l’expressió “molt honorable” per referir-se als “expresidents i “exconsellers”. No admet, per tant, que es parli de “consellers” o “president”.

D’altra banda, la junta també considera que la cobertura informativa de la manifestació de l’11 de novembre passat demanant la “Llibertat dels presos polítics'” va “vulnerar els principis de pluralisme polític i neutralitat informativa”, malgrat que uns dies abans TV3 va retransmetre la manifestació convocada per Societat Civil Catalana del 29 d’octubre a Barcelona, que la Junta Electoral no té en compte perquè “no ha estat objecte de cap reclamació o recurs”:

“Es tracta, en resum, d’una manifestació inequívocament partidista, feta en període electoral.”

(…)

Segons informa TV3, “La transmissió feta vulnera els principis de pluralisme polític i neutralitat informativa garantits per l’article 66.1 de la LOREG. No es tracta només del fet que l’acte es transmetés en directe i de forma íntegra, durant 3 hores i 27 minuts, sinó també del missatge que gairebé amb exclusivitat es transmetia, ja que tot plegat configura un format televisiu que permet apreciar una posada a disposició del mitjà a favor d’interessos partidistes defensats pels convocants de l’acte. Com que s’ha fet en període electoral, la cobertura va conculcar els principis de pluralisme polítics i neutralitat informativa citats.”

De tota manera, no dona mesures compensatòries a Cs, tal i com exigia el partit.

Ciutadans havia presentat dos recursos davant la Junta Electoral Central perquè no estava d’acord amb les resolucions que havia dictat la Junta Electoral de Barcelona. En tots dos casos, la JEC estima en part els recursos i dona, parcialment, la raó al partit d’Albert Rivera.

Comentaris
Comparteix
1347Shares

One Comment

  1. ARGENTINA JOFRESA I LLUCH ARGENTINA JOFRESA I LLUCH

    es veu que ningu se n’adona que aquest tal Rovira, de gran, serà com el sr. Le pen. Ara ja tenen molts tics iguals. Representen la ultra dreta i tot ho fan igual es con si el nano copies als iaio
    No vas pas be Rivera.

Deixa un comentari