Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

El discurs d’Iceta: “Aprofito per acomiadar Puigdemont i Junqueras de la Generalitat per haver fet molt malament la seva feina”.

Comparteix
1553Shares

El candidat del PSC a presidir la Generalitat, Miquel Iceta, ha acusat els candidats de JuntsxCat i d’ERC –Carles Puigdemont i Oriol Junqueras respectivament– d’haver actuat malament com a president i vicepresident del Govern: “Aprofito per acomiadar Puigdemont i Junqueras de la Generalitat per haver fet molt malament la seva feina “.

Ho ha dit aquest diumenge en intervenir a Barcelona en una presentació de la plataforma en el seu suport sota el lema ‘Amics i amigues d’Iceta’, formada de moment per 219 personalitats de diversos sectors. Iceta ha afirmat que té davant seu un repte immens amb el qual ha de conduir un canvi de rumb, i ha assegurat que “és important donar la cara i prendre partit”, recuperar el respecte pels altres i, sobretot, defensar el diàleg.

Reconeix que serà difícil, però aposta per crear un “tercer espai” per als que són dignes del catalanisme (segons ell), concepte que ha valorat com una cosa sempre constructiu, i del qual afirma que ha estat la força per aixecar la nació i afavorir la convivència a Catalunya. “El catalanisme no és la disfressa d’interessos d’una part que es vol imposar sobre els altres a partir d’una construcció ideològica”, ha afirmat el líder del PSC.

A més, Miquel Iceta ha assegurat que el moment actual ha de servir per aconseguir una reconciliació, i ha dit que això “implicarà canviar coses”. Ha afegit que aquesta reconciliació ha de donar-se principalment entre els catalans, perquè ha titllat de gran mentida que el principal problema sigui amb la resta d’Espanya: “El primer problema el tenim nosaltres”. “No volem l’amputació del que som. Volem compartir, sumar i multiplicar “, ha defensat el candidat socialista.

El PSC presenta la plataforma ‘Amics i amigues d’Iceta’ amb més de 200 personalitats

Entre els signants de la plataforma es troben el exmilitant de CDC i exdiputat al Parlament, al Congrés i al Parlament Europeu, Ignasi Guardans; l’expresident del Govern espanyol José Luís Rodríguez Zapatero i exministres del PSOE, així com el president d’UGT Catalunya, Matías Carnero.

També hi ha els escriptors Javier Cercas i Eduardo Mendoza, els cantants Moncho i Guillermina Motta, la cineasta Isabel Coixet, els actors Núria Espert, Abel Folk i Mònica Randall, l’exrector de la Universitat de Barcelona Dídac Ramírez, els pintors Javier Mariscal i Perico Pastor , l’arquitecte Federico Correa i el gimnasta Gervasi Deferr.

La presentació de la plataforma ha comptat amb la participació de l’actriu Rosa Maria Sardà, del notari Juan José López Burniol i del secretari general de CCOO del Metall, Juan Ignacio Marín, també signants, que han intervingut dedicant-li unes paraules.

Rosa Maria Sardà ha assegurat que el PSC no ha de renunciar a res: “ni al socialisme, ni al federalisme, ni al catalanisme”, i ha dipositat la confiança en Iceta per representar al millor catalanisme, segons ella. López Burniol ha lloat la figura d’Iceta com a polític, li ha recomanat cenyir-se al marc de la llei i també als fets “perquè no es pot anar en contra de la realitat”, i ha considerat que és necessària més moderació i més respecte a els altres.

Juan Ignacio Marín ha aprofitat per defensar el poder dels treballadors, ha criticat les últimes vagues generals que s’han celebrat a Barcelona i ha afirmat que cal “reconstruir davant del secessionisme i a les polítiques neoconservadores”.

Comentaris
Comparteix
1553Shares
Segueix-nos!

2 Comments

  1. Laura Laura

    Ara quansevol persona es fa dir “intel.lectual”, i es queda tant ample. i a més de quedar-se tant ample, van i s’ho creuen que ho són. Aviam si ens queda clar a tots plegats… una cosa es fer servir les neurones que la natura ens ha donat a tots sense distinció i un altre molt diferent es haver aprés a usar-les pel be, el progrés i l’evolució de les societats. Crec que els “intelectuals” que ens ocupen en aquest article, tant sols poden dir que tenen neurones, com tothom i prou. Però més greu encara, son, aquells que per aquest mateix fet, els hi atorguen aquest calificatiu, tot pensant que si algú ho diu per la tele o a la premsa, es que serà veritat. Siguem més seriosos i més espavilats. Ningú que no millori les societats mereix aquest calificatiu.

  2. Anònim Anònim

    Estem ben arreglats, am tots aquets que ya se senten amos de tot Catalanya. No tenim cap confianza en ningu dels semi-intelevtuals que nomes aspire em el poder, per samgrar CATALUNYA. Sels te que revaixar els fums,son tots descemdens del franquisma podrit,afora tanta purria ocupa.

Deixa un comentari