Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Susan George : “No m’he posicionat sobre si els catalans han d’abandonar o no Espanya, però sí que ho he fet perquè puguin fer-ho”

Comparteix
164Shares

Politòloga, economista, escriptora i activista, la franc-americana Susan George (Akron, Ohio, 1934), presidenta del comitè de planificació del Transnational Institute d’Amsterdam i exvicepresidenta de ATTAC França, va estar dijous a Barcelona per participar en les jornades 4 Days 4 Peace organitzades pel Centre Delàs. En elles va parlar sobre venda d’armes, fluxos migratoris i paradigmes de seguretat. L’autora d’Informe Lugano veu amb preocupació cap a on es dirigeix ​​un món marcat per l’escalfament global, el creixement electoral de la dreta radical a Europa i els EUA i l’augment de la pobresa.

“Ha estat una de les intel·lectuals que ha signat el manifest ‘Let Catalans Vote’. ¿Què opina del que passa a Catalunya?

No m’he posicionat sobre si els catalans han d’abandonar o no Espanya, però sí que ho he fet perquè se’ls permeti fer-ho. Això és molt diferent a dir que heu de separar-vos o no heu separar-. És un problema que ja ve d’abans, quan governava el PSOE, i el Tribunal Constitucional va retallar l’Estatut d’autonomia. Aquest és l’origen dels problemes actuals. Crec que Rajoy donarà ara una majoria als separatistes. Potser no la tenien abans, però crec que la tasca que ha fet Rajoy amb el seu comportament antidemocràtic [es refereix a les càrregues policials de l’1-O i als gairebé 900 ferits] permetrà als separatistes tenir una majoria.

Fuente: “Público

Comentaris
Comparteix
164Shares
Segueix-nos!

Be First to Comment

Deixa un comentari