Cataladigital.cat AMP Press "Enter" to skip to content

Puigdemont :”Són les eleccions més trascendents de la nostra història i no han de ser els altres els que escriguin la nostra història”

Comparteix
292Shares

La precampanya electoral del 21D passa per Bèlgica. Junts per Catalunya ha presentat la seva candidatura des d’Oostkamp, a Bèlgica, en un acte amb el president i candidat, Carles Puigdemont, i els consellers que són al país. A més, una nodrida representació dels candidats ha viatjat a primera hora cap a Brussel·les.

Puigdemont ha aprofitat la presentació de la llista per llançar un missatge contundent contra l’Estat espanyol i el que ha anomenat “el tripartit del 155”. Segons el candidat de Junts per Catalunya, les eleccions del 21D són transcendents:

“Són les eleccions més trascendents de la nostra història i no han de ser els altres els que escriguin la nostra història”

Puigdemont assegura que la seva candidatura representa l’esperança, enfront d’aquells que encarnen la por i la resignació. Puigdemont afirma que el mandat de l’1 d’octubre és vigent.

Puigdemont ha elogiat la confecció de la llista, que diu que “la llista q Rajoy no voldria q guanyés”. El president ha donat les gràcies a tots els que són a la llista, però també, i especialment, al seu partit al PDeCAT, a qui ha agraït la generositat per poder confeccionar la candidatura de Junts per Catalunya.

“Ens cal ser militants de Catalunya. La cosa no va només de partits, va de Catalunya”

Puigdemont creu que la candidat de Junts per Catalunya és “una llista alternativa que més s’assembla a aquella llista d’unitat que molts demanen”. I vol enviar un missatge cap als que han donat suport a l’aplicació de l’article 155:

“Hem de dir a la gent del 155 que a Catalunya la democràcia no es toca, no es retalla, no s’empresona, no se l’envia a l’exili i no es retoca amb porres de la policia”

Segons TV3, el candidat de JuntsxCAT ha inisistit a preguntar Europa i Espanya si acceptaran el resultat que surti de les urnes. Creu que el 21D és una oportunitat per enviar un missatge per derogar el 155.

“No hi ha cap crim a defensar el que la gent ha votat”

Puigdemont ha estat rebut amb una gran ovació i crits de “president, president” quan ha pujat al faristol per fer el seu discurs. Ja a l’entrada, l’arribada del president i candidat de Junts per Catalunya ha aixecat gran expectació:

Abans del discurs de Carles Puigdemont, la directora de campanya, Elsa Artadi, ha donat la benvinguda a tots els presents i ha recordat aquells que avui no podien ser a Bèlgica, com els consellers de la candidatura que són a la presó, o Jordi Sànchez o fins i tot Lluís Guinó, membre de la mesa a qui el Suprem ha retirat el passaport com a mesura cautelar per la querella per rebel·lió i sedició.

Comentaris
Comparteix
292Shares
Segueix-nos!

One Comment

 1. Anònim Anònim

  Votaré per tu!
  El nostre president !
  Votaré per nosaltres CATALANS !
  VOTARÉ PER FER QUE L’HISTÒRIA FACI HISTÒRIA !!!!
  VISCA CATALUNYA LLIURE

Deixa un comentari